Jedla 30 pytlíků brambůrků denně. Zhubla až díky vysněným svatebním šatům

Jedla 30 pytlíků brambůrků denně. Zhubla až díky vysněným svatebním šatům
27. března  2015 
 05:55

Svatební den je pro mnoho žen splněním jejich největších snů a přání. Pro Angličanku Faye Wellsovou měl ten okamžik hned dvojí význam. V den D si totiž oblékla vysněné šaty, do kterých ale zhubla o šest velikostí poté, co se poprala se závislostí na slaných brambůrcích.

Když si před Faye Wellsovou klekl její přítel na kolena a odkryl zásnubní prsten, zatajil se jí dech a bez rozmyslů mu řekla své ano. Jenže v tu chvíli netušila, že brzy přijde ještě něco krásnějšího než onen zásnubní prsten. Když začala hledat šaty na tu velkou událost, spatřila jedny nádherné, vykládané drahými kameny. Takové, které si vždy přála na svatbě mít. Jenže byl tu háček. 

 

Šaty byly šity pouze do velikosti 14, a Faye v tu dobu nosila velikost 20. Jenže láska k tomu kousku oblečení byla natolik silná, že se žena rozhodla zhubnout. "Ty šaty byly naprosto perfektní. Věděla jsem, že se do nich prostě musím vejít!" řekla Faye Wellsová magazínu Birmingham Mail. 

Faye začala přibírat na střední, když přestala tancovat.
Autor: Profimedia.cz

Konec s tancováním, začátek šikany

 

Problémy s váhou se objevily u Faye Wellsové už ve čtrnácti letech, kdy skončila s tancováním. Jak šla kila pomalu nahoru, stávala se Faye čím dál tím častěji obětí šikany, právě kvůli svému vzhledu. Její strava se skládala hlavně ze slaného jídla, speciálně ze smažených brambůrků.

 

Byla schopna sníst i 30 pytlíků denně. Když začala po škole pracovat jako recepční, měla vždy nějaké ty sáčky schované v šuplíku a sahala po nich vždy, když začala mít hlad. Což vzhledem k výživové hodnotě slaných chipsů netrvalo nikdy příliš dlouho. S těmito stravovacími návyky se brzy projedla až k velikosti 24. To odpovídá naší velikosti 54.

 

Výměna šatníku za menší velikosti

 

Ve svých dvaceti letech se ale nedokázala pořádně srovnat s tím, že by měla nosit takové velikosti. Rozhodla se tedy zhubnout. Během několika měsíců se jí podařilo vyměnit ve svém šatníku oblečení za velikost 14. Faye se cítila mnohem lépe a konečně si užívala doplna svého života. Najednou o ni měli muži větší zájem a ona si jejich pozornost vychutnávala.

 

Netrvalo to dlouho a potkala Joela. Byla to velká láska na první pohled. Od té doby se od sebe dvojice nehnula ani na krok a vše dělali společně. Bohužel společně i jedli. V záplavě endorfinů si objednávali jídlo domů a živili se samými nezdravými věcmi. Faye se vrátila i její závislost na brambůrcích. 

Faye se svým manželem Joelem.
Autor: Profimedia.cz

 

Projedla se k žádosti o ruku

 

V novém vztahu se tedy šťastně dostala opět k velikosti 20. Otěhotněla a ani po porodu váha nešla dolů. I přesto ji její přítel požádal o ruku a Faye celá šťastná nabídku přijala, a na chvíli tak zapomněla i na své problémy s váhou. Ale jen do chvíle, než objevila své vysněné svatební šaty.

 

"Když jsem si je zkoušela, sotva jsem na sebe narvala sukni a o tom, že bych je zapnula, se mi mohlo leda tak zdát," svěřila se Wellsová. Pro ty krásné bílé šaty posázené drobnými kamínky byla schopna udělat vše, a tak se rozhodla pro dietu. 

 

Mladá Angličanka vyzkoušela všechny možné diety, ale žádná nezabírala. Vždy se ztracená kila vrátila zpět. Jednoho dne pak žena objevila možnost podstoupit bandáž žaludku. Už po pár týdnech na sobě pozorovala Faye pokroky. Za tři měsíce zhubla přes šest kilo. To ji motivovalo k tomu, změnit svůj životní styl, začala tedy cvičit a kila šla dolů téměř sama.

 

Nejšťastnější nevěsta

 

Faye se svými dětmi.
Autor: Profimedia.cz

S každým ubraným centimetrem v pase se Faye těšila častějším komplimentům. "To bylo něco úžasného. Najednou jsem se cítila lépe nejen fyzicky, ale i psychicky," svěřila se žena. I když se jí před očima děla proměna, stále byla trochu nervózní z jedné věci, a to z toho, jestli se už vejde do svých svatebních šatů.

 

Půl roku po bandáži žaludku se odvážila vkročit do svatebního salonu, kde si měla vyzkoušet šaty. Za chvilku už byla Faye nejšťastnější nevěstou vůbec. Vysněný oděv jí perfektně padl. Svatební den se tak pro ni stal hned několikanásobně nejkrásnějším okamžikem v životě. 

 

Faye hubne i dále po svatbě, jejím cílem je dostat se na velikost 8. Nyní je však 17 týdnů po porodu druhého dítěte, kdy šla s kily opět trochu nahoru. Nicméně opět už se drží zdravého životního stylu a sportuje, takže tentokrát už snad nesklouzne ke své závislosti na brambůrcích a k velikosti 24.

Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji