Zhubla 54 kilo za rok! Do svatebních šatů by se teď vešla dvakrát

15. března  2015 
 06:00

Když jí museli největší šaty, které v půjčovně měli, ještě upravit, aby se do nich vůbec vešla, cítila se poníženě. Když se ale Vicky Jennings (27) uviděla na svatebních fotografiích, vhrkly jí slzy do očí. Vedle svého muže totiž vypadala jako metráček.

Sedmadvacetiletá Vicky z britského Devonu jako dítě nikdy neměla problémy s nadváhou. Dokonce i pubertou prošla jako poměrně štíhlá dívka. Kila začala nabírat, až když začala žít se svým přítelem. Se správnou životosprávou si hlavu příliš nelámali. A svou daň si vybraly i dva porody.

 

Vicky Jennings dokázala za rok shodit víc, než polovinu své původní váhy.
Autor: profimedia.cz
Prokletý fast food

 

"Byli jsme pohodlní. Ani jeden z nás nedbal na to, co jíme. Bylo nám to úplně jedno," vzpomíná mladá žena. O nějaké vyvážené domácí stravě nemohla být ani řeč. Jenže na rozdíl od jejího partnera to na ní rychle začalo být vidět. Vše dospělo až tak daleko, že když se postavila na váhu, ukazovala ručička 105 kilo.

 

"Doma jsme vůbec nevařili. Maximálně jsme si ohřívali kupovaná zmražená jídla. Alespoň pětkrát v týdnu jsme si pak jídlo nechávali dovézt z některého rychlého občerstvení. Mým nejoblíbenějším byl kebab, ten jsem mohla jíst klidně pořád," dodává Vicky, která nezdravé mastné jídlo navíc zapíjela litry přeslazené coly.

Šok ve svatebním salonu

 

Že by se sebou měla začít něco dělat, si poprvé uvědomila, když si chtěla vybrat šaty, ve kterých svému snoubenci řekne ano. Jenže ve velikosti 50, kterou v té době nosila, měli jen jeden jediný model. Zklamané Vicky nezbývalo nic jiného než si ho zamluvit.

 

Vicky Jennings dokázala za rok shodit víc, než polovinu své původní váhy.
Autor: profimedia.cz
Jenže když si šla šaty naposledy vyzkoušet týden před samotným obřadem, s hrůzou zjistila, že ještě přibrala. "Zip na zádech nešel dovřít, chybělo tam nejmíň pět centimetrů. Narychlo mi je proto museli speciálně upravovat. Cítila jsem se příšerně ponížená," říká.

 

Štíhlá díky fotce

 

Tím rozhodujícím podnětem ale nakonec byla jediná oficiální svatební fotografie. Vedle svého drobného manžela tam totiž prostorově výrazná Vicky působila tak trochu jako mastodont. "Byla jsem tam nejméně dvakrát větší než on. Cítila jsem se příšerně. V ten moment jsem se rozhodla, že je na čase se zase dostat do formy."

 

Vicky si ale uvědomovala, že sama to nezvládne. Zapojila se proto do kurzů hubnutí a už po prvním týdnu byla o tři kila lehčí. Radikálně změnila svůj jídelníček, přestala pít sladké nápoje. Teď od svatby uplynul rok a ona je o čtyřiapadesát kilo lehčí. Z boubelky je zase štíhlá žena, na kterou je manžel právem pyšný.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji