Žena zhubla 80 kilo, aby si splnila životní sen a skočila padákem

1. března  2015 
 06:00

Nejdůležitější je vždycky najít tu správnou motivaci. Pro někoho to může být třeba láska, pro dalšího vysněné šaty nebo sázka s kamarády. Pro Debbie Allmark to byl seskok padákem. Jenže s 80 kily nadváhy vám nikdo na záda padák nepřipne.

Ještě na začátku roku 2013 vážila pětatřicetiletá Debbie z anglického městečka Bidulph neuvěřitelných 163 kilogramů. Bez zadýchání neušla ani pár metrů, vlastně pořád byla unavená, trpěla velkými zdravotními problémy. Jenže ani to ji nepřinutilo začít se svou nadváhou něco dělat.

Vše se změnilo až v moment, kdy se matka dvou dětí vypravila i s celou rodinou na dovolenou na Floridu. "Kvůli tomu, jak jsem vypadala, jsem ani nechtěla vycházet z hotelu. Po celou tu dobu jsem byla v hrozné depresi," svěřila se.

"Neviděla jsem před sebou žádnou světlou budoucnost, měla jsem pocit, že už nemůžu dál. Bylo mi tak trapně, cítila jsem se hrozně ponížená. Moje sebedůvěra byla pod bodem mrazu."

Tehdy si Debbie řekla, že si alespoň splní svůj dávný sen. Tím byl seskok padákem. "Jenže když jsem si ho chtěla zaplatit, zjistila jsem, že maximální povolená tělesná hmotnost pro účast na seskoku je 85 kilo. Byla jsem z toho naprosto zničená," vzpomíná.

A právě tohle ji doslova nakoplo k tomu, aby změnila svůj život od základů. Přestože se musela během těch dvou let vypořádat ještě s rozpadem manželství, dokázala shodit polovinu své váhy. Obrovskou podporou v jejím úsilí jí byli její dva synové, rodina i kolegové v práci.

"Je to fantastický úspěch! Všichni jsme na ni opravdu hrdí, je inspirací pro celou naši rodinu," říká starší sestra Debbie. A kolegové dodávají: "Byla to pro nás v kanceláři tak trochu noční můra. Museli jsme se vzdát našich oblíbených sušenek i čokolády. Ale udělali jsme všechno pro to, abychom ji podpořili."

Mladá žena ale rozhodně nechce "usnout na vavřínech". "Tohle ještě není konec. Ráda bych ještě pár kilo shodila. Jsem ale opravdu šťastná. Cítím se zdravější, mám spoustu energie. Moje sebedůvěra se ztrojnásobila. Navíc si teď bez problémů můžu hrát se svými dětmi a baví mě to. Můj život se doslova obrátil o sto osmdesát stupňů," dodává šťastná mladá žena.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji