Výzva 100 dní: Po šesti týdnech bez alkoholu a po covidu dvě kila dole a znova od začátku

Video se připravuje ...

13. března  2022 
 06:00

Po nucených dvou týdnech, kdy mi covid zabránil v tréninku, jsem se opět vrátila do posilovny, ale samozřejmě to nebylo úplně jednoduché. I přes dvoutýdenní pauzu mi jdou ovšem centimetry dolů a i na váze je vidět výsledek.

Covid je takové ošemetné onemocnění a na každého působí trošičku jinak. Moje příznaky byly bolesti kloubů, především na rukou a v kyčlích, a přestože jsem nekašlala, tak jsem se zadýchávala a byla jsem ze všeho extrémně unavená. Nechtěla jsem nic uspěchat, takže jsem si týden poležela, to bylo opravdu třeba a další týden jsem to rozdýchávala, doslova. Pak už jsem si řekla, že bych možná mohla pomalu začít, a měla jsem trochu strach z toho, jaké to bude a jestli to zvládnu. Trenérka Blanka mně napoprvé nedala tak do těla jako obvykle, takže jsem to udýchala, ale měla jsem pocit, jako když začínám znovu od začátku.

Co se pití alkoholu týče, tak musím říct, že to zvládám překvapivě dobře. Jak říká Blanka v dnešním videu, nejtěžší je změnit stravovací návyky. Zvyknout si na to, že musíte jíst pravidelně v menších dávkách a jinak složené jídlo. Já už vím, že na noc prostě musím vynechat přílohy, jinak s kily nepohnu. A chuť na sladké mě stále neopustila, takže se přiznávám, že občas prostě neodolám a dám si něco sladkého. A uloupím hranolky z talíře kamarádky, přítele nebo prostě někomu, kdo si je neodpírá. Jenže mám pocit, že tohle stejně budu dělat vždycky, a tak jsem se rozhodla na sebe nebýt zase tak přísná a občasné hříchy si povolit. Hlavně si to člověk nesmí vyčítat a prý se potom tolik nepřibere! Je mi jasné, že je to jen chabá obhajoba, ale cvičení nešidím.

Video se připravuje ...
Výzva 100 dní: Po šesti týdnech bez alkoholu a po covidu dvě kila dole a znova od začátku • VIDEO: archiv

Od příštího týdne mám v plánu konečně přidat ještě jeden den cvičení ve fitku navíc, tedy budou celkem tři a k tomu procházky se psem každý den. V John Reed Fitness mají skvělou vychytávku, je jim totiž jasné, že když máte parťáka, tak jde všechno lépe a vytáhne vás to, i když se vám nechce. Pokud si pořídíte členství, můžete si přivést s sebou až dva nadšence, kteří si tu mohou zacvičit s vámi! Já naštěstí takové nadšence kolem mám, tak doufám, že se aspoň s jedním sejdu v termínech. Podívejte se na video, kde Blanka Carlsson radí, co jíst, aby byly výsledky.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji