Výzva 100 dní: Tělesná transformace začíná, přidejte se!

Video se připravuje ...

10. února  2022 
 06:00

Nikdy není pozdě na to, vrhnout se po hlavě do zdravého životního stylu. Můj přítel každoročně sto dní na začátku roku nepije alkohol, a tak jsem se nechala strhnout s ním. Jenže já jsem si říkala, že když už nebudu pít, tak to využiju k nastartování zdravého režimu. Zajímalo mě, jak se sto dní bez alkoholu s pravidelným cvičením a úpravou jídelníčku podepíše na tělesné transformaci.

Potřebuji nad sebou bič a možná už jste si všimli, že skoro každý rok něco zkouším na vlastní kůži. Jizerskou 50, pražský půlmaraton nebo různé diety. Ano, jako mnoho žen i já neustále bojuji s váhou. Tentokrát jsem si řekla, že by třeba sto dní mohlo pomoct nastartovat zdravou životosprávu. Mohlo by mi to pomoct najít cestu k pravidelnému cvičení...

 

Video se připravuje ...
100 denní výzva hubnutí: Deník redaktorky Gábi • VIDEO: BPŽ

 

Nechci celý život jen držet diety, chci si osvojit pohyb a zdravé jídlo, které ovšem nebude utrpením. K pohybu by mi měla dopomoct trenérka Blanka Carlsson, se kterou se budu scházet dvakrát do týdne. Dvakrát je ovšem málo, proto se musím ještě jednou do týdne do fitka donutit sama. Doufám, že brzy přijdu na to, jak je to super, a nebude to o nucení. To je cíl mé cesty! Mimochodem, ve fitku John Reed na Karlově náměstí v Praze to je vážně skvělé, mají otevřeno non stop celých čtyřiadvacet hodin, takže můžete přijít, kdy se vám zlíbí, třeba v noci, když nebudete moct spát! Já ještě doplňuji cvičení rychlou chůzí se psem, a to každý den, je to moje malá osobní čtyřnohá trenérka.

„Ve fitku od nás nikdo nemůže čekat zázraky, my vám dopomůžeme k dvaceti procentům, zbylých osmdesát je na vás. Musí se opravdu změnit stravovací návyky a zavést pravidelné sportování a potom se začnou ukazovat výsledky,“ vysvětluje trenérka. Já tedy pravidelně snídám celozrnné pečivo s vysokojakostní šunkou nebo sýrem. Když obědvám, k obědu si dovolím i malou porci příloh, jako jsou brambory, rýže nebo celozrnné těstoviny. Ke svačině si dávám kafe a dietní tyčinku nebo jogurt s ovocem, mám totiž chutě na sladké, jak má tělo absťák po cukru bez alkoholu. No a k večeři jen zdroj bílkovin a zelenina.

Začátky jsou vždycky nejtěžší, a jak říká Blanka, bez bolesti to nejde! Budu vám podávat report o změnách každé dva týdny, a to spolu s komentářem trenérky. Uvidíme, jak mi to půjde. Když budete mít chuť se připojit, budu moc ráda. Takže zdravému životnímu stylu zdar a s chutí do toho!

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji