Souboj v hubnutí: Za 6 týdnů 10 kg dole! Oba jsme překvapení, jak to funguje!

Video se připravuje ...

4. května  2021 
 06:00

Uplynulo šest týdnů od začátku diety s obezitologem Martinem Cvrkalem. Dietu jsme se já a kolega Adam rozhodli držet společně, abychom mohli sledovat, jak to jde mužům a jak nám ženám. Každé dva týdny dostáváme balíček jídel na dalších čtrnáct dní a doplňujeme je o povolenou zeleninu. Jelikož se jedná o nízkokalorickou proteinovou keto dietu, je jídlo upraveno tak, aby neobsahovalo cukry. Po šesti týdnech souboje v hubnutí muž vs. žena máme oba dole deset kilo!

Jak to šlo Gábi?

Na dietu už jsem si vlastně úplně zvykla, a dokonce si teď občas říkám, jak moc mi to usnadňuje život, protože jídlo je na stole téměř v okamžiku. Nemusíte přemýšlet, co si dáte a jak dlouho to bude trvat, než se to uvaří, prostě si vyberete z toho, co jste si do čtrnáctidenního balíčku objednali, a doplníte to zeleninou. Trápí mě trošku možná jen to, že většina povolené zeleniny, jako jsou brokolice, květák, zelí, kapusta, je dost nadýmavá, takže díky bohu za cuketu a špenát!

Váha ani centimetry neletí dolů už takovou rychlostí, ale to je asi normální. V každém případě to pořád postupuje, takže motivace tu je, a to je důležité. Občas mě samozřejmě popadnou chutě a v takových okamžicích se zasním nad tím, co si dám, hned jak to bude možné, ale v podstatě mi v mém rozhodnutí hubnout dost pomáhá dnešní situace, jelikož svodů a lákadel je rozhodně méně než dřív. Už jsem musela párkrát mezi kamarády odolávat, ale dala jsem to.

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Po měsíci 7 kg a okolí už si všímá změn • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Nejlepší je pocit, který s hubnutím přichází. Deset kilo je dost, a když si vezmete, že vám zmizí dvacet centimetrů kolem pasu, je život hned příjemnější. Ze skříně lovím postupně kousky oblečení, do kterých jsem se nevešla, a hle – najednou to jde! Ze všech stran slyšíte komplimenty, jak vám to sluší, a to je také motivace, která dost pomáhá udržet si morálku! Jdeme dál, čeká nás finálních čtrnáct dní, zatím je to nerozhodný boj, co se čísel týče. Jen Adam to má bez pohybu a já si stále skoro každý den dávám deset kilometrů se psem!

Gábiny míry a váha:

Na začátku: Stehno 64 cm, paže 34 cm, pas 100 cm, boky 112 cm, 81 kg.

  1. týden: Stehno 64 cm, paže 33 cm, pas 92 cm, boky 110 cm, 79 kg.
  2. týden: Stehno 63 cm, paže 32 cm, pas 89 cm, boky 107 cm, 76 kg.
  3. týden: Stehno 61 cm, paže 31 cm, pas 85 cm, boky 104 cm, 74,5 kg.
  4. týden: Stehno 60 cm, paže 31 cm, pas 84 cm, boky 104 cm, 74 kg.
  5. týden: Stehno 60 cm, paže 31 cm, pas 80 cm, boky 100 cm, 72 kg.
  6. týden: Stehno 59 cm, paže 30 cm, pas 80 cm, boky 100 cm, 71 kg.

Takhle vypadá můj jídelníček:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Gábi • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Jak to šlo Adamovi?

Nyní mám za sebou již šest týdnů diety. Řekl bych, že už se mi jak pravidelnost jídla, tak jeho velikost v podstatě staly naprosto přirozenými. Nemám pocit hladu. Jediné, s čím trochu bojuji, je to, že občas mám až chorobnou chuť na něco, jako je hořčice. Nebo třeba čokoláda se steakem naloženým v hořčici a s trochou bramborového salátu. Obecně bych řekl, že mi trochu chybí výraznější chutě, ale to se dá až překvapivě dobře dohnat zeleninou – většinou. Začal jsem hojně využívat možnosti, pokud mám hlad mezi jídly, zakousnout si něco z povolené zeleniny.

Co se úbytků na váze a objemu týče, jsou výsledky velice povzbudivé. Za dobu trvání diety jsem shodil přes deset kilogramů a obvod břicha se mi zmenšil o bezmála dvacet centimetrů. Opět zapnu svůj oblíbený kabát, což mi dělá obrovskou radost. A čím dál tím víc přátel mi říká, že je to na mně znát, což vzhledem k tomu, že většinu jich vídám jenom přes webkameru, znamená, že to je asi vidět opravdu hodně.

Co se podivných chutí týče, všiml jsem si, že úplně nejvíc mě trápí chuť na bílé pečivo. Onehdá, když jsem v obchodě kupoval zeleninu, jsem svedl až překvapivě těžký vnitřní boj nad regálem s rohlíky, na něž jsem měl neuvěřitelnou chuť.

Každopádně mi zbývá posledních čtrnáct dní celého programu a musím říct, že to rozhodně byl jeden z nejlepších a zároveň nejlehčích kroků, které jsem pro své zdraví kdy podnikl.

Adamovy míry a váha:

Na začátku: stehno 82 cm, břicho 120 cm, boky 125 cm, paže 41 cm, váha 120 kg.

  1. týden: stehno 81 cm, břicho 119 cm, boky 123 cm, paže 41 cm, váha 118,2 kg.
  2. týden: stehno 80 cm, břicho 116 cm, boky 120 cm, paže 40 cm, váha 115,2 kg.
  3. týden: stehno 70 cm, břicho 116 cm, boky 117 cm, paže 40 cm, váha 114,6 kg.
  4. týden: stehno 68 cm, břicho 112 cm, boky 115 cm, paže 39 cm, váha 113,2 kg.
  5. týden: stehno 66 cm, břicho 110 cm, boky 115 cm, paže 38 cm, váha 112,2 kg.
  6. týden: stehno 64 cm, břicho 106 cm, boky 114 cm, paže 38 cm, váha 110,2 kg.

Tohle je Adamův jídelníček:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Adam • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji