Káťa a Ája hubnou s Petrem Havlíčkem. Pomůže jim zbavit se kil navíc, když už vyzkoušely skoro všechno?

5. března  2021 
 06:00

Všichni toužíme po vysněné postavě nebo alespoň po té, ve které se budeme cítit svobodně, dobře a hlavně zdravě! Ája a Káťa nejsou jediné, které chtějí vypadat sexy poté, co odhodí pár kil. Cestou k vysněné postavě je doprovází výživový specialista Petr Havlíček. Hubnoucí válka začíná!

My ženy to máme složité. Máme jinou stavbu těla než muži, máme méně stresových hormonů a také svalové hmoty. Proto je někdy těžké docílit své vysněné postavy, cesta je totiž o hodně delší než u našich drahých poloviček. Z genetických důvodů máme totiž tuk uložený na partiích, na kterých se ho hůře zbavujeme.

Seznamte se

Alici je 34 let, její povolání je produkční a v práci stráví zhruba 8 až 10 hodin denně. Má dvě děti, o které se ráda stará, poskytuje jim teplo domova. Váhu nabrala hlavně po porodu. Snažila se několikrát držet různé diety, ale pokaždé, když si něco zakázala, o to víc po tom toužila. Bez čeho nemůže žít, je nugát. Ája nedodržuje životosprávu, většinou nesnídá a oběd také občas vynechává. Má strach, že bude po jídle unavená a nebude mít takovou výkonnost při práci. Její hlavní jídlo dne je večeře. Její stavba těla je podobná jablíčku, jelikož tuk se jí drží v bocích a kolem břicha. Jedná se o viscerální útrobní tuk, který je vysoce rizikový pro zdraví.

Katce je 41 let, živí se jako manažerka, její pracovní doba je zhruba také 8 až 10 hodin. Katka má jedno dítě a jako svou neřest zmínila prosecco. Katka zkoušela keto dietu, ale po čase se jí kila opět vrátila. Káťa se obloukem vyhýbá přílohám k jídlům. Omezuje je na nejmenší množství a jídlo si dopřeje až tehdy, když se zbaví stresu. Její tělo má tvar hrušky – tuk se jí drží kolem hýždí, boků a stehen. Tento tuk je podkožní, ten sice není tak rizikový pro zdraví, ale hůř se ho ženy zbavují.

Výživový specialista ohledně hubnutí dam říká na Mall.tv v pořadu Kila dolů: "Ženy jsou více emotivní, jejich negativní stavy se mohou propisovat do stravování obecně. Právě pro to, aby si ulehčily emotivní výkyvy. Naproti tomu jsou ale stabilnější, vědí, co chtějí, a jdou si za tím. Když se tedy rozhodnou změnit svůj životní styl a stravu, většinou u toho vydrží o hodně déle než my muži.“

Kolik kilo váží tuk?

Ája a Káťa byly pozvány na změření tělesného tuku bodystatem. Alice, která váží 87,7 kg při výšce 171 cm, má  39 % tuku, což je 34,2 kg! Katka váží 72,8 kg při výšce 169 cm. Má 37 % tuku, to je 27 kg.

Po rozhovoru s oběma ženami Petr dodává, že ani jedna nejí dostatečně a jsou stravováním stresované. Obě mají zaměstnání, kde se musí o všechno a všechny postarat. Zapomínají však na sebe! To asi všechny známe a chceme vědět, jak se s tím poprat!

Jak bude vypadat další krok na cestě za vysněnou postavou? To se dozvíme v dalším díle Kila dolů na Mall.tv.

Autor: REDAKCE, Kristýna Juřicová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji