Spalovače tuku, které fungují, jsou přírodní a stojí pár korun

  • Spalovače tuku, které fungují, jsou přírodní a  stojí pár korun
    31. května  2018 
     06:00

    Správná dieta a cvičení je pro hubnutí alfa i omega. Svůj podíl na výsledcích ale mají také spalovače tuků. Trh je přesycen nejrůznějšími pilulkami a koktejly, většina z nich přitom nedokáže to, co slibují. Vsaďte raději na přírodní zdroje, které fungují a nezruinují vaši peněženku.

  • 7 tipů na přírodní spalovače

    Autor: iStock.com

    Přírodní spalovače tuků obsahují velké množství vitaminů a minerálních látek. Mohou mít přímý vliv na využitelnost tuků v organismu, zvýšit teplotu těla nebo organismus stimulují k vyšším výkonům, a tím podporují spalování.

  • Kofein stimuluje a urychluje spalování

    Autor: iStock.com

    Pokud jste velkým fanouškem kávy, pak vás jistě potěší, že se mezi přírodní spalovače řadí také kofein. Ten má stimulační účinek, který vás nakopne k lepším výkonům a zároveň ovlivňuje spalování tuků. 

    Důležité je ale načasování, proto podávejte kávu nejlépe před sportovním výkonem. Množství udržujte ideálně na jednom až dvou šálcích denně. Při vyšším množství si vypěstujete rezistenci a jeho účinky už tak nepocítíte.

  • Citrusy pomáhají v hubnutí

    Autor: iStock.com

    Pomocníkem v hubnutí se může stát i obyčejný citrus. V hořkých citrusových plodech se totiž nachází přírodní látka synefrin, která urychluje metabolismus, ovlivňuje spalování tuků a potlačuje chuť k jídlu.

    Vitamin C obsažený v citronech podporuje imunitu a ve spojení s vitaminem B6 řídí tvorbu L-karnitinu. Podporuje tak očistný proces jater a ledvin při hubnutí.

    Do třetice je vhodné zařadit do jídelníčku také grapefruit, který vás zbaví pocitu hladu a efektivně snižuje množství cukru v krvi. 

  • Zelený čaj detoxikuje a zrychluje metabolismus

    Autor: iStock.com

    Zelený čaj je jeden z nejlepších přírodních antioxidantů a spalovačů. Dvěma šálky denně si tak snadno můžete podpořit spalování. Zelený čaj znemožňuje ukládání tuku v těle, jelikož omezuje proces trávení ve střevech. Pozitivní vliv má také na udržování správné hladiny cholesterolu.

  • Zázvor nejen při nachlazení

    Autor: iStock.com

    Při nachlazení je to skvělý pomocník. Kdo by ale tušil, že s jeho pomocí urychlíme i hubnutí? Řeč je o zázraku zvaném zázvor, který podporuje látkovou výměnu, krevní oběh a trávení, čímž napomáhá vylučovat tuk z těla. 

    Zázvor můžete odšťavnit, připravit si jako čaj nebo ho použít při přípravě asijských pokrmů. Vyznačuje se štiplavou výraznou chutí, kterou si ale určitě zamilujete.

  • Skořice součástí jídel i v letních měsících

    Autor: iStock.com

    Vůně skořice je typická pro vánoční období. Nevzdávejte se jí ale ani v letních měsících. Tohle aromatické koření má schopnost štěpit tuk a cukr, rozproudí krev v žilách a stimuluje zažívání. Mimo jiné je skořice prospěšná i pro zdraví, jelikož potlačuje špatný (LDL) cholesterol. 

    Přidejte si špetku skořice do kávy, ovesné kaše nebo ji použijte při zdravém pečení. Využití je široké a účinky blahodárné.

  • Kapsaicin v chilli papričkách vás zahřeje

    Autor: iStock.com

    Kapsaicin je poklad ukrytý v pálivých chilli papričkách. Tato látka vysílá do mozku signál, že je tělo dostatečně nasyceno, čímž snižuje potřebu přijímat další energii. Pálivost také podporuje krevní oběh a urychluje termoregulaci, která alespoň na krátkou dobu zvýší v těle spotřebu energie. 

  • Ananas součástí odtučňovacích kúr

    Autor: iStock.com

    Při odtučňovacích kúrách se velice často konzumuje ananas. Obsahuje enzym bromelin a vlákninu, které příznivě ovlivňují hubnutí. Navíc obsahuje významný podíl ochranných látek, jako jsou minerální látky, vitaminy a sekundární rostlinné látky. Díky nízké energetické hodnotě a vysokému obsahu vody vás zasytí a uleví vám při touze na sladkém.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji