Zhubněte díky očistné kúře! Za čtyři týdny o čtyři kilogramy méně!

Zhubněte díky očistné kúře! Za čtyři týdny o čtyři kilogramy méně!
23. září  2017 
 06:00

Nepočítejte kalorie, neomezujte se na úzký výběr potravin, ale snažte se udělat něco pro své trávení a dodržujte opatření, která najdete v knize Zdravá střeva, zdravý život od Joachima Bernda Vollmera, kterou vydalo nakladatelství Grada.

Kladete si neustále otázky, jestli je vláknina skutečně tak zdravá? Jestli je nutné vyřadit z jídelníčku kravské mléko a lepek nebo které potraviny zatěžují zdraví? Odpovědi na tyhle otázky najdete v knize německého autora – úspěšného celostního terapeuta. Ten v ní srozumitelně objasní, jak může nerovnováha ve střevech souviset nejen s kožními nemocemi, chronickými bolestmi, alergiemi, ale i s nadváhou a obezitou. Stav našich střev ovlivňuje naše zdraví, imunitu, fyzickou kondici, ale taky naše nálady a pocity.

Autor: Grada

Kniha velmi zajímavě popisuje chemické procesy v těle a ukazuje, co se děje s potravou v jednotlivých fázích trávení, a dokazuje, že v našem těle neexistuje téměř žádný proces, který by přímo či nepřímo nesouvisel s našimi střevy. Odhaluje taky zažité stravovací omyly a nabízí šetrná a přirozená řešení.

Potřebujete zhubnout? Zkuste následující odtučňovací kúru, a to po dobu minimálně čtyř týdnů:

• Jezte jen ty potraviny, které jste doposud dobře snášeli, přednostně lehce stravitelné v malém množství.

• Vyhýbejte se tučným pokrmům, všemu smaženému, pečenému, vepřovému masu a výrobkům z něj (salámy, klobásy, párky), živočišným tukům a majonézám.

• Během kúry vynechte stravu obsahující vyšší množství vlákniny, tedy luštěniny, zelí, kapustu a syrové potraviny.

• Omezte kysané mléčné výrobky, smetanu, tvaroh, sýry s nízkým obsahem tuku. Pokud je vám nad čtyřicet, pak je vynechte navždy.

• Přednost dejte dušené zelenině, zeleninovým polévkám, brokolici, květáku, bramborám, mrkvi, celeru, špenátu, lehce stravitelným obilovinám, ovesným vločkám, jáhlám, rýži, zastudena lisovaným olejům, občas přírodnímu medu, domácímu koření a mořské soli.

• Pijte převážně bylinné čaje, zeleninové šťávy, neperlivou vodu, občas čerstvě lisované ovocné šťávy.

Vedle toho dodržujte následující rozvrh hodin:

• Každé ráno vypijte nalačno čtvrt litru vlažné vody nebo bylinného čaje.

• Po probuzení si dejte po půlhodině snídani, v klidu a pořádně vše žvýkejte.

• Po čtyřech a půl hodinách si dejte oběd, každé sousto byste měli žvýkat 42x!

• Večer stačí jeden až dva šálky čaje z lipového květu, meduňky či slézu. Můžete si je osladit medem a sníst jedno jablko.

• Během dne vypijte vodu nebo bylinkové čaje, celkem asi dva litry.

• Ráno a večer proveďte masáž celého těla pomocí kartáče, pak pomocí střídavé sprchy teplou a studenou vodou, přičemž poslední sprcha je teplá.

• Večer si dejte na břicho bylinný nebo zelný obklad. Zelí má prokazatelně dobré účinky například proti vředům. Velký zelný list ponořte asi na minutu do vroucí vody. Pak ho přejeďte válečkem na nudle, aby se vyhladil. Přiložte ho ještě teplý na břicho a přikryjte utěrkou nebo látkovou plenou. Používejte denně po dobu dvou až tří týdnů.

 

Co udělají ve vašich střevech ovocné a zeleninové štávy během detoxu? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Čas na detox: Co ve vašich střevech udělají šťávy z ovoce a zeleniny? • VIDEO: Eva Fraňková, Lukáš Červený

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji