Přemýšleli jste někdy nad tím, jak to princezna Diana dělala, že byla vždy tak hubená? Královský kuchař Daren McGrady uvedl, že k jídlu měla vždy komplikovaný vztah, protože se bála tloušťky. Co tedy jedla, pokud už se do něčeho pustila?
Bývalý šéfkuchař vedl královskou kuchyni jedenáct let. Na princeznu Dianu vzpomíná jako na člověka, který se stravoval velice zdravě. Z jídelníčku vyřadila skoro všechny sacharidy a tuky.
Jejím nejoblíbenějším jídlem byly plněné papriky, které si dopřávala opravdu často. Jako přílohu měla nejraději brambory, které ale nesměly být maštěné. Kuře jedla zásadně bez kůže a červenému masu se vyhýbala. Dopřávala si ho pouze při výjimečných příležitostech. Daren McGrady například vzpomíná, že si objednala pečené jehně, když na večeři přijel Clint Eastwood.
Přestože si princezna Diana jídlo pečlivě hlídala, sama si uvědomovala, že je důležité žít v rovnováze. Mezi její "hřešící pokrmy" tak patřily čerstvý chléb nebo puding. "Občas se tajně připlížila do kuchyně a uzobávala mi ze sladkých pokrmů rozinky," vzpomíná McGrady. Nad sebou princezna Diana držela pevnou ruku, svým dvěma synům ale chtěla dopřát jídla, která děti běžně jedí. Mezi jejich oblíbené pokrmy tak patřily pizza nebo zmrzlina.
Nahlédněte do naší fotogalerie a přesvědčte se sami, jak to princezně Dianě slušelo: