9 triků, díky kterým zhubnete o dvě kila za týden! Myslete jako štíhlí lidé!

9 triků, díky kterým zhubnete o dvě kila za týden! Myslete jako štíhlí lidé!
17. června  2017 
 06:00

Potřebujete shodit a udržet si váhu? Zapomeňte na nejrůznější tvrdé diety a začněte myslet jako ti, kteří jsou štíhlí. Je to snadné. Alespoň to tvrdí Elisabeth Lange v knize Dieta jen tak mimochodem. Co všechno se v ní dozvíte?

Aby bylo hubnutí efektivní, pak je nutné začít přemýšlet o tom, jak správně vybírat z nabídky potravin, které jsou na pultech. Pokud si kladete otázky, kolik kalorií můžete za den sníst a zároveň hubnout, jestli mléčné výrobky škodí štíhlé linii, zda se máte vzdát tuků a jestli si můžete občas dopřát něco sladkého – pak odpovědi najdete právě v knize Dieta jen tak mimochodem, kterou vydalo nakladatelství Grada.

V čem je úžasná? V tom, že tu nenajdete žádné příkazy, zákazy, pouze praktické rady a recepty, které se dají snadno použít v běžném životě. Přebytečné kilogramy budou mizet jen tak mimochodem a bez stresu. A v čem je kniha jiná než ostatní? Koncepce je založená na velkých fotografiích potravin, které názorně ukazují, po kterých se hubne, a po kterých ne. Na levé straně jsou uvedeny vždy ty, které postavě neprospívají, na pravé ty, díky nimž můžete ve stejné situaci přijmout méně kalorií – a bez ztráty času a počítání kalorií.

Autor: Grada

A jak myslí podle autorky štíhlí lidé? Jak udržují kontrolu nad kaloriemi a zároveň jsou odolní vůči stresu například v restauraci? Pomocí těchto malých triků!

1. trik: jídlo před jídlem

Chystáte se někam do restaurace? Nechoďte tam s prázdným žaludkem. Pomůže vám, když si dáte půl hodiny předem půl krajíce celozrnného chleba bez oblohy. Zaženete tak největší hlad a kalorické lahůdky z jídelního lístku vám nebudou připadat neodolatelné.

2. trik: pití před pitím

Kvůli alkoholu se nejen opijete, ale taky budete nabírat kilogramy. Abyste toho vypili méně, ještě před první skleničkou vypijte velké množství minerální vody. Při delších oslavách vypijte po každé sklence alkoholu dvě sklenice vody.

3. trik: za zeptání nic nedáte

Když si něco chcete koupit nebo objednat, zeptejte se: "Máte něco nízkokalorického nebo bez tuku?" Nestyďte se a ptejte se.

4. trik: pozorně čtěte jídelní lístek

Pokud nevíte, co se skrývá za názvem jídla, zeptejte se na to, jak se pokrm připravuje, jaké suroviny se do něj dávají a podobně. Pokud to číšník neví, požádejte ho, ať se zeptá v kuchyni. Jinak si to raději neobjednávejte.

5. trik: optimální start

Největší hlad zaženete předkrmem v podobě salátu. Dresink si vždy objednávejte zvlášť. Nikdy si ho také nelijte do salátu, ale před každým soustem do něj namočte vidličku. Jíte-li každý den mimo domov, berte si s sebou ve sklence vlastní dresink.

6. trik: raději čiré než krémové

Pozor na polévky, hodně z nich je zahuštěno máslem nebo smetanou. Dávejte si tedy raději vývary nebo čiré polévky.

7. trik: nízkotučné přílohy

Jako přílohu si dejte brambory, rýži nebo těstoviny, ty vás zasytí. Vždy je připravujte bez tuku nebo požádejte číšníka, aby vám je kuchař připravil bez tuku.

8. trik: půlka talíře a půlka porce

To platí doma i v restauraci. Používejte menší talíře nebo ze všeho, co vám naservírují na talíř, oddělte asi 10 až 20 % a zbytek přeložte na malý talíř. Budete se divit, ale díky tomu zkonzumujete za den až o 400 kalorií méně! Pocit sytosti je totiž ovlivněn více očima než žaludkem.

9. trik: čokoláda místo dezertu

Překvapuje vás to? Místo dezertu, zákusku a podobně si dejte kávu a oslaďte si život kouskem hořké čokolády (tu klidně můžete nosit s sebou v kabelce).

Víte, jak se vyznat v nabídce obchodů, když chcete zhubnout? Podívejte se na naše VIDEO:

Video se připravuje ...
Jak se vyznat v nabídce obchodů, když držíte dietu • VIDEO: Tereza Kovářová/úvodní foto Shutterstock

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji