Nejlepší dieta? Půst jednou týdně! Vyzkoušejte ho krok za krokem

  • Nejlepší dieta? Půst jednou týdně! Vyzkoušejte ho krok za krokem
    4. dubna  2017 
     06:00

    Hledáte ten nejlepší způsob, jak zhubnout, ale pořád se vám to nedaří? A už jste zkoušeli půst? Pokud ne, tak do toho! Máme pro vás návod krok za krokem, jak vypadá jeden den držení půstu. 

  • Proč držet půst?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jednou týdně bychom se měli i postit. Účelem půstu je očistit organismus od škodlivých látek. Ty se v těle v nemalém množství usazují kvůli sedavému způsobu života a konzumaci nezdravých potravin. Tyto látky zpomalují regeneraci orgánů (buňky se pak „dusí“) a nahromaděné ve tkáních nakonec způsobují podle lékaře Davida Freje akutní i chronické potíže a nemoci, jako jsou rakovina, alergie, artróza nebo srdečně-cévní choroby. Je to také bezkonkurenčně ten nejlepší způsob, jak se zbavit přebytečných kil.

  • 6 až 7 hodin

    Ráno začněte pitím horké vody.
    Autor: Shutterstock.com

    Po probuzení vařte v hrnci (nikoliv ve varné konvici) vodu po dobu 10 minut. Takto připravená voda pojme a odvede z těla mnohem více usazenin. Vypijte po doušcích jeden šálek teplé vody, zbytek uchovejte v termosce a popíjejte ho během dne.

    Video se připravuje ...
    Chcete zhubnout rychleji? Zvyšte příjem tekutin! • VIDEO: Igor Hellebrandt

  • 7 až 8 hodin

    Roiboos čaj
    Autor: shutterstock.com
    Vypijte 2 až 3 šálky bylinkového čaje. Trpíte-li na nízký tlak, zkuste čaj z rozmarýnu, zelený čaj nebo maté. Jinak se řiďte svým nákupním seznamem a dejte si, na co máte chuť.

  • 10 až 11 hodin

    Udělejte si doma peeling.
    Autor: Shutterstock.com

    Udělejte si tělový peeling. Smíchejte mořskou sůl a citronový olej ve stejném poměru. Krouživými pohyby si postupně třete celé tělo, až pokožka zrůžoví. Nakonec vše opláchněte vlažnou vodou. Minerální soli dodají pokožce a pojivové tkáni vitalitu, éterický citronový olej ji osvěží a zjemní.

    Video se připravuje ...
    Jak si doma vyrobit peeling? • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ
  • 12 až 13 hodin

    Během diety si dejte zeleninový vývar.
    Autor: Shutterstock.com

    Vypijte 125 ml (1/8 l) čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy zředěné vodou podle svého vkusu. Máte-li chuť na teplý oběd, po lžících si vychutnejte zeleninový vývar.

  • 13 až 17 hodin

    Dejte si zázvorový čaj.
    Autor: Shutterstock.com

    Vypijte 3 až 4 šálky čaje. Je-li vám chladno, zvolte zázvorový nebo yogi čaj. Zapalte si vonnou tyčinku nebo aromalampu, poslouchejte relaxační hudbu a zkuste odpočívat u antistresových omalovánek.

  • 18 až 19 hodin

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Dejte si teplý zeleninový vývar a čaj z meduňky pro zklidnění a harmonizaci. Pociťujete-li slabost nebo závrať, pomohou magneziové šumivé tablety.

  • 20 až 21 hodin

    Nahá žena nenechá mužskou fantazii v klidu.
    Autor: shuterstock.com

    Dopřejte si relaxační koupel nejlépe s některou z termálních solí značky Kneipp. V těchto výrobcích se minerální soli vyskytují v tak koncentrovaném množství (98 procent), že působí podobně, jako byste byli na mořském vzduchu.

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji