Určitě jste už slyšeli o negativním kalorickém efektu. To znamená, že při konzumaci vyvinete stejně energie, kolik jí má jídlo v sobě. Ve výsledku by se tak dalo říct, že daná potravina má nula kilojoulů. Jenže on je to trochu nesmysl, takhle to ve skutečnosti nefunguje. Máme pro vás ale tip na potraviny, které jsou tak nízkokalorické, že si je můžete bez výčitek dát.
U všech těchto 17 potravin byste jich mohli v podstatě sníst takové množství, jaké chcete, a stále by to žádným způsobem nerozhodilo váš redukční jídelníček. Všechny mají totiž méně než 150 kJ, většinou kolem 100. Je to bráno v syrovém stavu, nicméně pokud třeba takový květák neobalíte a neosmažíte ve friťáku, jeho energetická hodnota se po tepelné úpravě příliš nezvýší.
Jestli tápete, z jakých surovin teď v létě vařit, pak si určitě vyberete ve FOTOGALERII, která je nabitá těmi největšími dietními trháky.