Jak posílit prsa, paže a záda? Zpevnění za pár minut denně!

  • Jak posílit prsa, paže a záda? Zpevnění za pár minut denně!
    27. července  2015 
     06:00

    Jsou to vlastně takové cviky pro lenochy. Hlavní cvičební pomůckou, kterou budete potřebovat, je totiž židle. To ale nemění nic na tom, že i tak se nadřete, ale hlavně si protáhnete svaly a pořádně si zaposilujete. Všechny cviky dělejte v sériích po deseti až patnácti. Sérii poté opakujte třikrát. 

  • Horní část ramen a zad

    Autor: Shutterstock.com
    K tomuto cviku budete kromě židle potřebovat ještě činku. Posaďte se na židli tak, abyste měla kolena v pravém úhlu a chodidla položená na zemi. Mírně se předkloňte. Do každé ruky si dejte jednu činku (váhu zvolte dle toho, co vám bude vyhovovat) a dlaně mějte otočené směrem dozadu. Ruce svěste dolů a poté začněte činky zvedat. Tak, jako kdybyste zvedala nákupní tašku, takže se lokty budou ohýbat směrem ven. Činky zvedejte pomalu, nikoliv švihem.

    Video se připravuje ...
    Cviky na posílení paží • VIDEO: Adam Balažovič
  • Zadek a stehna

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Posaďte se na okraj židle, nohy mějte mírně rozkročené. Kolena by měla být ve stejné úrovni s chodidly. Paže ohněte k hrudi, mírně se předkloňte. Vyhoupněte se a přeneste váhu na nohy. V této poloze, zhruba 15 cm nad židlí, chvíli setrvejte a pak se opět posaďte. Pokud vám to přijde příliš jednoduché, chytněte si do rukou opět činky. 
  • Prsa, paže a ramena

    ....
    Autor: Profimedia.cz
    K tomuto cviku budete opět potřebovat činky. Posaďte se na okraj židle, zády se opřete o opěrátko. Pokud je židle příliš tvrdá, můžete si záda podložit polštářem. Činky chytněte do rukou, dlaně míří dolů. Poté je zvedejte diagonálně nad sebe, poté je pomalu vracejte zase zpět. I v tomto případě se držte série po patnácti a opakujte třikrát.
  • Ramena, paže, prsa, záda

    Autor: Shutterstock.com
    Na závěr přichází zřejmě nejnáročnější cvik. Než začnete, ujistěte se, že vám židle nepodklouzne, raději si ji opřete třeba o stěnu. Opřete se předloktím o sedátko židle a nohy natáhněte dozadu. Jako kdybyste dělala kliky. Zpevněte se, buďte natažena jako prkno a v této poloze setrvejte 15 až 30 sekund. Dejte si pozor na to, aby vám zadek netrčel vzhůru. Jestliže vám toto nebude stačit, zkuste výzvu a opřete se takto předloktím o zem. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji