Zázračný džus: Pijte ho každý večer a zhubnete rychleji!

  • Zázračný džus: Pijte ho každý večer a zhubnete rychleji!
    7. května  2015 
     06:05

    Ten pocit, když vyndáte ze skříně letní šaty, které vám ještě loni byly bez problémů, a najednou se smrskly! Co teď, když už je potřebujete nosit, protože se nemůžete schovávat do kabátu? Zkuste trik se zeleninovým džusem, který by vám měl pomoci rychle upravit BMI, aniž byste musela počítat denní energetický příjem. 

     

  • Když džus, tak zeleninový

    Některou zeleninu je lepší uvařit, pokud z ní chcete dostat živiny a minerály. Zářným příkladem jsou třeba rajčata a mrkev.
    Autor: Shutterstock.com

    Jedním takovým pomocníkem při dietě jsou zeleninové čerstvé džusy – trik na ně jsme pro vás našli na webu healthyfoodteam.com. Jsou dobré hned z několika důvodů. Zelenina by měla ve vašem jídelníčku zaujímat nemalý prostor, protože je plná vlákniny a hlavně téměř bez kalorií. Můžete jí tedy sníst, kolik chcete, a na vaší váze se to neprojeví. No není to super, jíst až do prasknutí, aniž byste pak nedopnula kalhoty? Navíc zelenina v syrovém stavu, což případ tohoto džusu je, vám dodá další zdravotní bonusy.

  • Zeleninový džus zrychluje spalování

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud se ale budeme stále držet toho, že hlavní prioritou, proč pít tento džus, je hubnutí, je pro nás klíčovou informací, že nápoj dokáže zrychlit bazální metabolismus. Proto pokud si dáte fresh před spaním, bude fungovat i během doby, kdy se budete oddávat snům o tom, jak se za pár týdnů vejdete do těch oblíbených šatů. A zrychlení byť o malé procento je v tomto případě vidět. 

  • Enzymy pro lepší trávení

    Dusičnany obsažené v řepě rozšiřují cévy, a zlepšují tak krevní oběh. Stačí sklenice čerstvé šťávy denně.
    Autor: Shutterstock.com

    V neposlední řadě je tu i další výhoda, proč pít čerstvé džusy. Oproti kupovaným neprocházejí procesem zpracování, během kterého je ovoce zbaveno enzymů. A ty jsou přitom tolik důležité pro správné trávení a detoxikaci celého organismu. Takže vás zbaví i všech nečistot, které se ve vás mohly usadit.

  • Tohle prostě musíte vyzkoušet!

    Tato zeleninová šťáva vám pomůže nastartovat bazální metabolismus.
    Autor: shutterstock

    Džus, který byste měla vyzkoušet. 

    • 2 polévkové lžíce nakrájené nati petrželky
    • 2 sklenice vody
    • pár listů čerstvého špenátu
    • 1 citron (bez kůry)
    • 1 lžička strouhaného zázvoru

    Vše dejte do mixéru a rozmixujte. Džus je nejlepší dát si každý večer před spaním. Pak totiž zabráníte zadržování vody v těle, nebude vás honit zbytečně mlsná a lépe budete kontrolovat nezvratné chutě na sladké.

  • Zařaďte zázrak do svého dietního plánu

    Autor: Shutterstock.com
    Věřit na zázrak, jíst jen kouzelné polévky nebo pít pouze "dietní" vodu, po jejíž konzumaci shodíte pět kilo za týden, je trochu bláhové. Zavírat před vším oči a vše odsuzovat, to je ale také škoda. Pokud tyto zázraky spojíte s dietním plánem, kila půjdou dolů rychleji. Není ale dobré to brát jako jediný pilíř vaší diety.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji