5 bylin, které na hubnutí fungují lépe než prášky. Kila půjdou dolů!

  • 5 bylin, které na hubnutí fungují lépe než prášky. Kila půjdou dolů!
    6. května  2015 
     09:36

    Dieta a cvičení se vám zdají při vašem shazování váhy málo účinné? Můžete samozřejmě zvážit i další možnosti, ale zázraky nečekejte. Týká se to například léků známých jako pilulky na hubnutí. Pomoc naopak můžete najít tam, kde jste ji nečekali – co takhle zkusit bylinky? Zkuste, zda vám zabere spíše kopřiva, máta, nebo snad břečťan?

  • 1. Máta zahání chuť k jídlu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nebudeme vám tvrdit, že máta peprná funguje jako mimořádně účinný spalovač tuků, ačkoli někteří zastánci této bylinky tvrdí i tohle. Rozhodně je ale pravda, že máta zahání chuť k jídlu. Mátový čaj z čerstvých bylinek je skvělý i tehdy, když máte kvůli samé zdravé zelenině tak trochu nafouklý žaludek, protože uklidňuje trávení a zmírňuje nadýmání. 

  • 2. Pampeliška snižuje hladinu cukru v krvi

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Z květů pampelišky udělejte med, listy přidejte do salátů a při hubnutí využijte kořen. Obsahuje totiž látku zvanou inulin, která mimo jiné stimuluje činnost jater a slinivky a rovněž snižuje hladinu cukru v krvi. Kořen působí také močopudně, pozor však na to, že zvýšené vylučování vody nelze považovat za skutečné hubnutí

  • 3. Cože, kopřiva?

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Podle bylinkářů toho nálev z kopřivových listů umí více. Pro hubnoucí je nejdůležitější, že povzbuzuje metabolismus, protože výkonnější spalování je přesně to, co potřebují. Kopřivě zkrátka vděčíme za čilejší látkovou výměnu. 

  • 4. Břečťan působí především na pokožku

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Břečťan může prospět vaší pokožce, protože by měl více či méně mírnit následky celulitidy. A to díky látkám zvaným saponiny, které obsahuje. Nemusíte si hned vyrábět mast z břečťanu, ale podívejte se po nějaké přírodní kosmetice, která ho obsahuje. 

  • 5. Rozchodnice růžová spaluje tuky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Navzdory názvu má rozchodnice růžová žluté květy, za jméno vděčí tomu, že její listy tvarem připomínají květy růží. Výtažky z této květiny mají celkové pozitivní účinky na metabolismus, protože obsahují rosavin patřící mezi přírodní spalovače tuků. Avšak pozor, rostlina je chráněná, a proto kupujte spíše hotové přípravky, než abyste se snažili si je vyrobit svépomocí. 

     

    BMI je zkratka pro body mass index a značí index tělesné hmotnosti. Spočítáte ho snadno s naší kalkulačkou BMI>>>

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji