7 věcí, které vám nikdo neřekl, než jste začali držet dietu

  • 7 věcí, které vám nikdo neřekl, než jste začali držet dietu
    21. února  2015 
     06:00

    Když jste se rozhodli zhubnout, věděli jste, že budete muset omezit nebo úplně změnit svůj jídelníček, že se budete muset začít více hýbat, že o sebe prostě budete muset více dbát. Co jiného byste o tom vlastně potřebovali vědět, že. Dost možná byste měli ale vědět, že se shazováním přebytečných kil jde ruku v ruce ještě spousta dalších věcí.

  • Budete mít více energie

    Máte pocit, že najednou toho během dne stihnete mnohem více, že máte více sil na všechno a energie na rozdávání? Není se čemu divit! Uvědomte si, že vaše tělo muselo tahat nějaká kila navíc, což je vysilující a unavující. Hubnutí také zlepšuje využití kyslíku, už s ním nebudete plýtvat, až se zadýcháte při cestě do schodů nebo při dobíhání autobusu. 
    Když zhubnete, budete mít najednou více energie, i na hrátky s dětmi.
    Autor: Shutterstock.com
  • Zlepší se vám paměť

    Věřte nebo ne, ale jeden z výzkumů, který byl prováděn v roce 2013 ve Švédsku, ukázal, že lidé, kteří zhubli, měli po půlroce větší schopnost si pamatovat a uchovávat vzpomínky, než když měli nějaká kila navíc. Naopak ženy hruškovitého tvaru s nadváhou mají podle výzkumu největší problémy s pamětí. Takže další motivace k zhubnutí!
    Méně tuku v pase - lepší paměť!
    Autor: Shutterstock.com
  • Mohou se vám změnit chutě

    Ztráta na váze během krátké doby může proměnit nejen váš vzhled, ale i chuťové pohárky. Odborníci se občas setkávají s tím, že lidé, kteří zhubli hodně kil za krátkou dobu (často pomocí bariatrické operace), reagovali na určité chutě jinak než dříve. Nejčastěji si lidé, kteří zhubli, stěžovali na to, že je jídlo ostřejší, než byli zvyklí. Někteří naopak získali po hubnutí nechuť k některým jídlům, která dříve milovali.
    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • Kůže může být volnější

    Povislá kůže je daň za zhublá kila.
    Autor: Profimedia.cz
    Když zhubnete, budete se muset smířit s tím, že jestli máte ambice jít s váhou dolů i o desítky kil, půjde dolů i kůže. Tedy ne tak doslova. Ale musíte počítat s tím, že bude kůže povislá. Jestliže je vaše tělo ještě mladé, dejte tomu chvíli čas a kůže se zase zatáhne zpátky, ale s postupujícím věkem ztrácí na své elasticitě, a tak od určitého věku prostě musíte počítat s tím, že je toto daň za shozená kila. Pokud byste s tím měli skutečně problém, lze si povislou kůži nechat odstranit, ale zadarmo to bohužel nebude...
  • Možná se zbavíte depresí

    Lidé s nadváhou často trpí depresemi, a to hned z několika důvodů. Buď právě tyto špatné stavy člověka dovedly k tomu, že začal přehnaně jíst a přibral, nebo se deprese objevila až po ztloustnutí. V obou případech si můžete být jisti, že chandra ustoupí. Lidé se zdravou váhou bývají většinou šťastnější. Kromě spokojenosti s novým vzhledem za to může i pohyb, který k hubnutí neodmyslitelně patří. Při něm se v těle uvolňují endorfiny, které způsobují dobrou náladu.
    Pokud si nevíte s něčím rady, napište do Blesku, my vám najdete toho pravého odborníka, který vám poradí
    Autor: profimedia.cz
  • Budete muset vyměnit šatník

    Nákupy! To je pro většinu žen dobrá zpráva. Musíte počítat s tím, že pokud se rozhodnete zhubnout o více kilo, vaše staré oblečení vám najednou bude velké. Berte to jako motivaci – až zhubnete třeba deset kilo, půjdete za odměnu nakupovat a pořídíte si nějaký slušivý kousek, ve kterém nebudete vypadat jako v pytli. 
    Žena nákupy
    Autor: Shutterstock.com
  • Změní se vám kosti

    Možná jste slyšeli, že když jde dolů váha, není to moc dobré pro vaše kosti, protože budou oslabené. To je sice pravda, v těch kilech, která jdou dolů, je i kostní hmota. Ale pouze v malém množství, problém by to mohl být ve chvíli, kdy byste měli podváhu. Když se ale pustíte do zdravého životního stylu, kostem to jen a jen prospěje. Budou mít potřebné živiny, a navíc ulehčíte kloubům tím, že nebudou muset tahat takovou váhu, a tak se nebudou příliš ničit. Tím můžete snížit i riziko osteoporózy.
    Když zhubnete, ulehčíte tím vašim kostem.
    Autor: Shutterstock.com

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji