- 20. srpna 2014 06:00
Až vás zase přepadne chuť na něco nezdravého, možná vám pomohou vědecké argumenty, proč kalorické bomby jako koblihy nebo brambůrky už nikdy nejíst. Víte, že slazená limča nebo kopec hranolků mohou přivodit rakovinu?
Masné výrobky
Párekv rohlíku děti milují, ale zdravé to neníAutor: scomKdyž už si nemůžete čas od času párek či jiné uzeniny odepřít, kupujte raději u prověřeného řezníka nebo na farmářských trzích. Případně dbejte na to, aby výrobek obsahoval minimálně 80 procent masa a co nejméně soli a éček.
Podvody na obalech
Ne každý sýr je opravdu sýrAutor: Shutterstock.comSlazené limonády
Limonáda je plná cukrůAutor: scomNízkotučné výrobky
Nízkotučné potraviny obvykle obsahují místo tuku přehnané množství cukru, škrobu a dalších nezdravých zahušťovadelAutor: ShutterstockSmažené bramborové lupínky
Chipsy zvyšují riziko onemocnění rakovinouAutor: Shutterstock.comKoblihy
Koblihy jsou kalorická bomba s mizivou nutriční hodnotouAutor: policieMražené hotovky
Mražené hotovky obsahují hodně soli a dochucovadel.Autor: ShutterstockMargarín
Běžný margarín zdraví neprospíváAutor: Shutterstock
Klíčová slova: