Pevný zadek a ploché břicho díky tanci? Vyzkoušely jsme dancehall: funguje?

Video se připravuje ...

Tanec dancehall: Naučte se krátkou taneční sestavu!

24. listopadu  2017 
 06:00

V redakci jsme se rozhodly vyzkoušet hodinu jménem dancehall. V českých končinách jde o poměrně nový taneční styl, který se sem dostal před třemi lety. Původem je to jamajský tanec. Je energický a je sexy. A přesně takhle se po protančené hodině cítíte. Zatančete si s naším videem krátkou sestavu, při které se kalorie pálí skoro samy!

Úžasné! Skvělé! Už je konec? To byly mé dojmy po mé první hodině dancehallu. Měla jsem chuť zapsat se na všechny dostupné lekce. S redakcí jsem se vydala vyzkoušet taneční hodinu v pražské taneční škole Dance Perfect. Potřebujete s sebou jen pohodlné tenisky, pružné legíny nebo šortky a triko, ve kterém se budete cítit dobře.

Při hodině zapojíte spoustu svalů. Chcete-li mít pevná stehna a zadeček, dancehall je skvělým způsobem, jak tyto partie posílit. Můžu potvrdit – po hodině tančení jsem druhý den stehna solidně cítila! Největší výhodou ale je, že při pohybech zapojujete břišní svaly, které se jinak při klasickém cvičení těžko zapojují. A tančit je přece jen trochu větší zábava než sklapovačky!

Dancehall pochází z Jamajky, ale nejde jen o tanec. Je to spíše celá kultura. Zajímavé je, že původem je to mužský tanec. Vznikal tak, že muži a ženy tančili na jamajské rytmy a vzájemně se "navnazovali". Některé prvky jsou tedy vyloženě vulgární a mnohdy tančení připomíná milostný akt.

Nemusíte se však bát nějakých nepřístojností, tanec se u nás vyučuje v okleštěnější podobě, ale i tak zůstává sexy a dynamický, protože nejdůležitějším prvkem je wineování – krouživý pohyb pánví, který vypadá lehce a přirozeně, ale když ho máte držet skoro po celou dobu, není to tak lehké.

Přestože se vydáte na začátečnickou hodinu, je třeba zvládat koordinaci a dynamiku. Nicméně pokud nebudete některé kroky zvládat, nevadí, hlavní je si hodinu užít – a to za doprovodu energické muziky ani jinak nejde.

Díky videu máte možnost se mrknout, jak dancehall vypadá, jak mi to šlo. A naučit se krátkou sestavu s námi!

Video se připravuje ...
Tanec dancehall: Naučte se krátkou taneční sestavu! • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Lucie Houdková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji