Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Chřest zapečený se šunkou

Zapečený chřest se šunkou
9. května 2011 | 09:08

Chřestu nejvíc svědčí jednoduché úpravy, aby vynikla jeho skvělá chuť. Do tohoto snadného receptu můžete použít nejen zelené, ale i bílé výhonky.

Takto upravený chřest můžete podávat jako lehký předkrm, nebo jako malé pohoštění návštěvě.

Na 4 porce:

*500 g chřestu
*950 g másla
*125 g šunky
*150 g tvrdého sýra

Postup:

1. Očištěný chřest povaříme asi 10 min. v 1 litru vody s 1 lžičkou soli a kostkou cukru. (Bílý chřest 15 min.)

2. Stonky zavineme každý zvlášť do plátku šunky, poklademe vedle sebe do máslem vymazaného pekáčkue a posypeme strouhaným sýrem.

3. Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 200 ° C, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Autor: lesk.sk, Kbak