Chřest se ztraceným vejcem | Pro ženy | Blesk.cz

Chřest se ztraceným vejcem

3. října 2009 | 20:37

Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g zeleného chřestu
50 g másla
1 chilli papričku
1 stroužek česneku
4 vejce
50 g parmazánu
rukolu na zdobení
mátu
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř

Postup:

Chřest oloupejte, nejlépe pomocí škrabky na brambory. Dřevnaté konce odkrojte a chřest uvařte v osolené vodě do poloměkka asi 3 minuty. Uvařený chřest dejte na rozehřátou pánev, přidejte máslo, nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku, sekanou mátu, pepř a krátce restujte, dokud česnek nezezlátne. Ztracená vejce připravíte tak, že do vroucí vody přidáte vinný ocet, vodu pomocí lžíce rozmícháte, víru vody vhodíte rozklepnuté vejce a necháte ho vařit asi 3 minuty. Hotový chřest servírujte se ztraceným vejcem, ozdobte rukolou a parmazánem.

Autor: archiv