Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g zeleného chřestu
50 g másla
1 chilli papričku
1 stroužek česneku
4 vejce
50 g parmazánu
rukolu na zdobení
mátu
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř
Postup:
Chřest oloupejte, nejlépe pomocí škrabky na brambory. Dřevnaté konce odkrojte a chřest uvařte v osolené vodě do poloměkka asi 3 minuty. Uvařený chřest dejte na rozehřátou pánev, přidejte máslo, nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku, sekanou mátu, pepř a krátce restujte, dokud česnek nezezlátne. Ztracená vejce připravíte tak, že do vroucí vody přidáte vinný ocet, vodu pomocí lžíce rozmícháte, víru vody vhodíte rozklepnuté vejce a necháte ho vařit asi 3 minuty. Hotový chřest servírujte se ztraceným vejcem, ozdobte rukolou a parmazánem.
Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 15 minut
Články odjinud