Panna Cotta s karamelizovaným chřestem
Budete potřebovat:
na panna cottu:
400 ml smetany ke šlehání
100 g cukru krupice
2 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
1 PL bílého rumu
na karamelizovaný chřest:
200 g bílého chřestu
200 g cukru krupice
100 ml vody
1 PL bílého rumu
Postup:
1. Plátky želatiny namočte do studené vody. Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, bílý rum a přiveďte k varu. Přidejte cukr a znovu svařte. Vanilkový lusk vyjměte. Odstavte a přidejte vymačkanou želatinu. Dobře promíchejte, nalijte do připravených formiček. Dejte vychladit.
2. Chřest dobře očistěte a nakrájejte na kousky. Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte nakrájený chřest a nechte ho důkladně obalit v tekutém karamelu. Odstavte, přilijte bílý rum, promíchejte a nechte vychladit.
3. Vychlazenou panna cottu vyklopte na talíř, ozdobte karamelizovaným chřestem, snítkou máty a ihned podávejte.