Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Panna Cotta s karamelizovaným chřestem

Fotografie
25. dubna 2010 | 19:33

SERIÁL: Tradiční smetanový italský dezert je pohlazením pro chuťové buňky každého labužníka. Doplněný lahodným chřestem nenechá nikoho chladným.

Panna Cotta s karamelizovaným chřestem

Budete potřebovat:

na panna cottu:

400 ml smetany ke šlehání
100 g cukru krupice
2 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
1 PL bílého rumu

na karamelizovaný chřest:

200 g bílého chřestu
200 g cukru krupice
100 ml vody
1 PL bílého rumu

Postup:

1. Plátky želatiny namočte do studené vody. Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, bílý rum a přiveďte k varu. Přidejte cukr a znovu svařte. Vanilkový lusk vyjměte. Odstavte a přidejte vymačkanou želatinu. Dobře promíchejte, nalijte do připravených formiček. Dejte vychladit.

2. Chřest dobře očistěte a nakrájejte na kousky. Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte nakrájený chřest a nechte ho důkladně obalit v tekutém karamelu. Odstavte, přilijte bílý rum, promíchejte a nechte vychladit.

3. Vychlazenou panna cottu vyklopte na talíř, ozdobte karamelizovaným chřestem, snítkou máty a ihned podávejte.