Salát ze zeleného chřestu s limetkovým máslem a sýrem feta | Pro ženy | Blesk.cz

Salát ze zeleného chřestu s limetkovým máslem a sýrem feta

22. dubna 2010 | 13:57

Seriál: Pokud dbáte na štíhlou linii, je chřest ideálním řešením. Sto gramů obsahuje pouze dvaadvacet kalorií. Můžete ho tedy jíst do sytosti. Dnešní recept je vhodný jako lehká večeře.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kg zeleného chřestu
šťáva z jedné limety
160 g másla
200 g fety nebo balkánského sýra
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

Chřest očistěte, uvařte (postup naleznete v 1. díle našeho seriálu) a nechte odkapat. Na pánvičce rozehřejte máslo. Dochuťte ho šťávou z jedné limety. Chřest rozdělte na talíře a přelijte ochuceným máslem. Podle chuti osolte a opepřete. Sýr feta nakrájejte na kostičky a chřest jím posypejte. Ihned podávejte.