Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Šťavnaté rizoto

Šťavnaté rizoto
30. září 2009 | 20:41

Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 l zeleninového vývaru
250 g rýže
100 g cukety
250 g chřestu
2 jarní cibulky
1 cibuli
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sekané máty
1 lžíci sekané petrželové natě
10 ml bílého vína
50 g parmazánu
sůl, pepř

Postup:

Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli a zelenou cibulku, na kousky nakrájený oloupaný chřest, na kolečka nakrájenou cuketu a ochuťte. Dále přidejte rýži, dobře promíchejte a podlijte vínem. Víno nechte vstřebat a rizoto za stálého míchání podlijte vývarem. Vařte asi 20 minut. Když rýže změkne, přidejte máslo, nastrouhaný parmazán, sekanou mátu a petrželovou nať, dobře promíchejte a podávejte. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.

Autor: archiv