Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 hlávku salátu
několik listů salátu lollo rosso
hrst polníčku
půl svazku zeleného chřestu
svazek mladé karotky
4 vejce
2 krajíce chleba
olej
na dresink:
3 lžíce vinného octa
1 lžíci dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup:
1. Chřest oloupejte a odkrojte dřevnaté konce. Výhonky vařte v osolené vodě se špetkou cukru asi 10 minut. Pak je sceďte.
2. Vejce uvařte na hniličku. Chléb nakrájejte na kostičky a opečte je na oleji.
3. Listy hlávkového salátu, polníčku a lollo rosso omyjte pod tekoucí studenou vodou a pak je osušte. Karotku omyjte a očistěte.
4. Na talíře rozdělte listy salátu, scezený chřest, vejce rozkrojená na poloviny a karotky. Každou porci posypejte krutony a zalijte dresinkem, který připravíte smícháním vinného octa, oleje, hořčice, pepře a soli.