Kuřecí prsa s chřestem a jogurtovým dipem | Pro ženy | Blesk.cz

Kuřecí prsa s chřestem a jogurtovým dipem

24. dubna 2010 | 14:54

SERIÁL: Chřest je díky svému nízkému obsahu kalorií vhodný i pro každou redukční dietu. Doplněný kuřecím masem a jogurtovou zálivkou je ideálním lehkým obědem či večeří.

Kuřecí prsa s chřestem a jogurtovým dipem

Budete potřebovat (na 4 porce):

4 kuřecí prsní řízky
400 g zeleného chřestu
2 menší mrkev
4 rajčata
2 PL olivového oleje
čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián)
300 g bílého jogurtu
sůl
drcený pepř
ocet balsamico

Postup:

1. Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Na pracovní plochu si rozložte čtyři obdelníky alobalu, které potřete tenkou vrstvou oleje. Do středu každého rozložte kolečka rajčat tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypejte bazalkou a nahoru dejte kousky chřestu a nudličky mrkve.

3. Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a nasekaného tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu.

4. Každý balíček pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára. Položte je na pečicí plech a duste ve střední části trouby při dvoustech stupních asi třicet minut.

5. Mezitím si připravte dip. Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico.

6. Hotová kuřecí prsíčka podávejte přelitá jogurtovým dipem.