Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Kuře s pikantní salsou

Kuře s pikantní salsou
1. října 2009 | 20:33

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 10 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 vykostěné naporcované kuře
500 g bílého chřestu
500 g cukety
100 ml olivového oleje
sůl, pepř

na salsu:
300 g rajčat
1 chilli papričku
1 cibuli
2 stroužky česneku
svazek čerstvých bylinek (petrželovou nať, tymián, rozmarýn)
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Porce kuřete ochuťte solí a pepřem. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, položte kusy kuřete kůží dolů a zprudka restujte asi 5 minut, dokud se kůže nezbarví do zlatohněda. Potom kuře obraťte a dopečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Chřest oloupejte, krátce povařte a orestujte. Cuketu nakrájejte na tenké plátky a opečte na grilovací pánvi.
Salsu připravte tak, že do hrnce vlijte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli, svazek bylinek, celé stroužky česneku a chilli papričku. Na ohni poduste asi 8 minut, přidejte oloupaná a pokrájená rajčata i se šťávou, osolte a opepřete. Duste asi 20 minut a míchejte tak, aby se rajčata rozmělnila. Salsu podávejte ke kuřeti vychlazenou na pokojovou teplotu.

Autor: archiv