Tento stravovací režim je určený hlavně pro ženy se sedavým zaměstnáním. Pro lepší výsledky Hanka doporučuje doplnit ho oblíbeným pohybem. Zajděte si jednou týdně zacvičit, třeba na lekci H.E.A.T., cvičení „břišní pekáč“, do posilovny nebo si ven zaběhat. Pokud si zvyknete chodit sportovat častěji (alespoň 3x týdně), vaše kila půjdou o to rychleji dolů.
Ke každému dennímu jídlu je uvedeno několik variant, které máte na výběr, aby vám jídelníček nezevšedněl.
1.varianta:
sklenice vody s citronem nalačno
2 plátky rýžového chleba, každý s plátkem šunky
1 paprika
2.varianta:
sklenice vody s citronem nalačno
4 kusy kukuřičného chleba s lučinou
1 rajče
3.varianta:
sklenice vody s citronem nalačno
2 až 3 míchaná vejce dušená na vodě
1 rajče
Tip:
Pokud máte ráda kávu, pijte jedině tu bez kofeinu a bez mléka.
PŘESNÍDÁVKA
1.varianta:
1vejce uvařené natvrdo
1 rajče
2.varianta:
3 kukuřičné chleby
1 paprika
3.varianta:
1/2 porce běžného oběda (1 kopeček rizota, 1 kopeček těstovin apod.)
zelenina podle chuti
OBĚD
1.varianta:
zeleninové rizoto (40 g rýže v syrovím stavu)
2.varianta:
těstoviny bez smetany s kuřecím masem a zeleninou (40 g těstovin v syrovém stavu)
3.varianta:
zapečené brambory se špenátem (40 g brambor v syrovém stavu)
4.varianta:
pečené krůtí stehno a 40 g rýže (v syrovém stavu)
*ke všem variantám zeleninu podle chuti
SVAČINA
1.varianta:
1 plátek rýžového chleba s tuňákem ve vlastní šťávě
čerstvá zelenina
2.varianta:
1 toust z tmavého chleba se šunkou a sýrem
čerstvá zelenina
3.varianta:
miska šopského salátu se Šmakounem (místo balkánského sýra)
čerstvá zelenina
VEČEŘE
1.varianta:
filet ze pstruha pečený v troubě s dušenou zeleninou
2.varianta:
zeleninové lečo s kuřecím masem
3.varianta:
miska polévky boršč
Tip Hanky:
Povolená je ještě tzv. druhá večeře, kterou považuji za velmi důležitou. Nepřestávejte jíst mezi pátou a šestou hodinou večer. Druhá večeře, pokud splňuje kalorické parametry, může být klidně až kolem deváté hodiny. Dejte si s klidným svědomím např. dušenou nebo grilovanou zeleninu s jedním vejcem nebo plátkem kvalitní šunky.