Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Victoria Beckham jako vzor? Hubne podle ní i Mel C ze Spice Girls!

17. července 2013 | 17:30

Může se zdát, že Victoria Beckham (39) je jako lunt od přírody, ale ani její štíhlá postava prý není zadarmo. Dietu, na kterou Posh přísahá, si teď oblíbila i její bývalá kolegyně ze "Spajsek", devětatřicetiletá Melanie Chisolm.

Zpěvačka, které už od 90. let nikdo neřekne jinak než Mel C, se nijak netají tím, že v době největší slávy trpěla bulimií. Dnes tvrdí, že už dávno hubne jinak - především pomocí zdravé stravy a cvičení.

Nebyla by to ovšem celebrita, kdyby se nepouštěla do nejrůznějších diet, včetně té, kterou si zamilovala Victoria. Dieta, které se říká alkalická nebo také zásaditá, má jednoduchý cíl: udržet pH těla mezi 7,35 a 7,45.

Cesta k těmto hodnotám je však poněkud trnitější. Je totiž nutné jíst zásadité potraviny, jako je většina zeleniny a ovoce, ale i pivo, houby nebo cereálie. "Kyselá" jídla typu těstoviny, mléčné výrobky nebo červené maso se naopak zcela vyřadí.

O tom, zda je takový jídelníček opravdu zdravý, by se dalo spekulovat. Dokonce si říkáme, jestli mu paní Beckhamová nevděčí za svou pobledlost a zamračený výraz... Její následovnice Mel C je ale nadšená: "Cítím se báječně! Osm dní za sebou cvičím a jsem plná energie. To všechno díky zásadité stravě," prohlásila nedávno.

Na vrcholu své slávy Spice Girls byla Mel C po uši v bulimii.
Autor: Profimedia.cz

Autor: mab