Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dietní triky co fungují: Čichejte k jablkům a jezte z modrých talířů

Tyhle triky na hubnutí opravdu fungují
17. září 2013 | 07:00

Možná, že vám tyhle triky budou připadat zvláštní, ale věřte nebo ne, fungují a jsou tak jednoduché, že je zvládne opravdu každý.

Hubení čichači

Možná tomu nebudete věřit, ale jedině když to vyzkoušíte, zjistíte že to vlastně funguje. Řeč je o čichání vůně banánů, jablek a máty. Podle výzkumu doktora Alana R. Hirsche z Chicaga totiž právě tyto tři vůně dokáží váš mozek přesvědčit, že vlastně nemáte hlad. Jeho výzkum na 3 tisících dobrovolnících prokázal, že „čichači“ těchto potravin měli menší hlad a navíc snáze hubnuli než ti ostatní.

žena v zrcadle
Autor: Shutterstock.com
Vlastní odraz v zrcadle

Hubnutí vám nejde a krotit se v jídle je pro vás nepředstavitelné? Pak vyzkoušejte zrcadlo v jídelně. Z jedné studie vyplívá, že pokud se při jídle budete dívat do zrcadla, budete jíst až o třetinu méně. Vlastní odraz v zrcadle vám totiž snáze připomene vaše cíle a to proč chcete zhubnout.

jídlo
Autor: Shutterstock.com
Modrá je dobrá, už je to tak

Tahle písnička má zatraceně pravdu. Modrá barva funguje jako potlačovač chuti a právě proto ji nenajdete v žádné fastfoodové restauraci.  Zkuste si tedy pořídit modré nádobí, obléci si něco modrého nebo například v této barvě vymalovat jídelnu. A jaké barvě se naopak vyhnout velkým obloukem? Červené, žluté a oranžové, které naopak k jídlu doslova vybízejí……..Nepřipomínají vám tyto barvy náhodou právě rychlá občerstvení?

Focení jídla
Autor: Shutterstock.com
Archivujte svůj jídelníček

Nebaví vás si zapisovat, co jste za celý den jedli? Zkuste si svá jídla fotografovat a na konci týdne si je pěkně zrekapitulujte. Vizuální připomínka toho, co jste za týden spořádali, vás může dokonale přesvědčit o tom, že potřebujete změnit jídelníček.

Stužkový tip francouzských žen

Proč jsou francouzsky tak krásně štíhlé? Jejich trikem je stužka uvázaná pod oblečením. Pokud je začne stužka tlačit je jasné, že už mají s jídlem utrum a místo dezertu si smlsnou třeba na mátovém čaji s medem.