Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zhubněte díky vodě: Jednoduché triky pro skvělou postavu

Pitný režim je pro váš organismus důležitý z mnoha důvodů. Jedním z nich je také hubnutí.
25. dubna 2013 | 06:00

Ať už držíte jakoukoli dietu, věřte, že nebudete úspěšní pokud nezačnete dodržovat správný pitný režim. Příjem vody totiž zvyšuje rychlost spalování tuku v těle, až o 30% a tím urychluje a napomáhá hubnutí.

Voda pro tělo

Správný pitný režim není důležitý jen pro zrychlení metabolismu, ale je důležitý také pro správné fungování kloubů, pro dobrý stav pleti, vlasů a ovlivňuje také pocení.Ideální je vypít během dne asi 8 sklenic vody, pokud nepodstupujete fyzickou zátěž, při sportu je množství vody samozřejmě vyšší.

Autor: profimedia.cz
Zhubněte s vodou

1. Pijte vodu během celého dne, díky tomu vás nebude popadat neovladatelná chuť na sladké a jiné laskominy.

2. Dejte si sklenici čisté vody před každým jídlem a konzumujte tak méně kalorií a zhubněte. Sklenicí vody také jídlo zakončete a přispějte tak k lepšímu trávení.

3. Pijte vodu chladnější, ale ne ledovou, která skvěle nastartuje váš metabolismus. Efekt rychlejšího spalování přichází už po 10 minutách po napití.

Pitný režim je důležitý i v zimě
Autor: profimedia.cz
4. Pravidelný pitný režim detoxikuje organismus a zbavuje se jej všech škodlivin, které se v něm postupem času usazují.

5. Pokud potřebujete rychle zhubnout, protože se chystáte na nějakou významnou akci, můžete nahradit jedno jídlo denně několika sklenicemi vody. Do vody přidejte kapku citrónové nebo pomerančové šťávy, nebo si ji ochuťte několik plátky salátové okurky. Tuto metodu praktikujte nanejvýše 7 dní.