Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nesnídáte? Nezhubnete! Známe největší dietní nesmysly

POkud se vám nedaří zhubnout, je jasné, že někde děláte chybu!
11. ledna 2013 | 11:00

Snažíte se zhubnout, ale stále se vám to nedaří? Možná je na vině některý z dietních mýtů, který koluje mezi námi ženami. Myslíte si, že zhubnete, když nebudete snídat, nebo že je oběd nejdůležitějším jídlem dne? Chyba!


Jde to i bez snídaně
Ranní nedostatek času není pro absenci snídaně omluvou. Pokud nenastartujete metabolismus ihned po ránu, zpomalíte jej a tělo se bude s energetickým deficitem potýkat celý den. Pokud máte ráno málo času, zvolte jídlo, které připravíte rychle a jednoduše!

Náš tip: Dejte si k snídani například 40 g celozrnných cereálií Nestlé Fitness a nízkotučný tvaroh s malinami.

Cereálie Nesttléé Fitness
Autor: Archiv firem

Oběd je nejdůležitějším jídlem dne
Každé jídlo dne má svou důležitost. V redukčním jídelníčku se snažte přijmout více energie dopoledne, tedy ve formě snídaně, dopolední svačiny a oběda. Odpoledne jezte méně a přednost dejte kvalitním bílkovinám před sacharidy.

Náš tip: Zkuste tablety Obesimed Forte. Před každým jídlem zapijte tabletu 100 ml vody, v žaludku vám nabobtná a vy se díky tomu přestanete přejídat! Obesimed Forte, 520 Kč

Obesimed Forte 520 Kč
Autor: Archiv firem

Když vynechám přílohy, zhubnu
Každé hlavní jídlo dne by mělo být komplexního charakteru, proto na přílohy nezapomínejte. Jejich množství však upravujte podle druhu jídla. K oběhu si je dopřejte, naopak při večeři raději nahraďte třeba zeleninou.

Náš tip: Zkuste krabičkovou dietu Vital Box. Odborníci vám jídlo na celý den přivezou na vámi určené místo a přesně vám dle chuti "navaří" tolik, abyste jedli efektivně, chutně, zdravě, a ještě ke všemu zhubli! Více na: www.vitalbox.cz

Cvičení na lačno je efektivnější

Power Plate 4U
Autor: Archiv firem
Ani před cvičením tělo netrapte a dodejte mu energii, kterou potřebuje. Hodinu a půl před začátkem lehce posvačte, abyste během sportovní aktivity neztratila energii potřebnou pro správnou funkci organismu.

Náš tip: Zkuste skvělé a efektivní cvičení pomocí vibrací Power Plate 4U! Podporuje tělesnou kondici, tvaruje postavu a dokonce urychluje schopnost zotavení se po zranění! www.powerplate4u.cz

Sklenka vína hubnutí neuškodí
Opak je bohužel pravdou. Alkoholem totiž přijmeme mnoho prázdné energie, kterou bychom mohli přijmout v kvalitní stravě. Oblíbené dvě deci bílého vína dodají našemu organismu 500 kJ, což představuje až 1/3 energetického příjmu při snídani.

Autor: ema