Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dieta Renée Zellweger: Hodně masa, žádný cukr!

7. prosince 2012 | 07:00

Představitelka filmové Bridget Jones je známá tím, že pro své role hubne i přibírá. Co je tajemstvím její nejoblíbenější diety? Seznam zakázaných jídel a opakování po cyklech.

Tahle dieta vám bude vyhovovat, máte-li tak trochu nepravidelný režim. Můžete totiž jíst kdykoli a v jakémkoli množství. Důležité je držet se "povolených" jídel a striktně vynechat ta zakázaná.

Drží se přesně 24 dní, pak byste ji měli na dva až tři týdny přerušit. Další cyklus trvá opět 24 dní. Více než dva cykly v krátkém období se ale nedoporučují: cílem je váhu snížit a pak už ji jen udržovat.

Povolené potraviny
...
Autor: profimedia.cz

Během 24 dní můžete jíst:

Všechny druhy masa: hovězí, vepové, jehněčí, kachní, drůbež i ryby. Můžete si dopřát také sušené maso nebo kvalitní uzeniny. Jen nic smaženého!

Zeleninu, ať už syrovou, vařenou nebo grilovanou. Dejte si rajčata, okurky, listové saláty, zelí, řepu, česnek, cibuli, špenát a klidně i mořskou řasu. Saláty můžete dochutit solí, pepřem, olejem a octem.

Vajíčka. Ta jsou kromě masa jediným zdrojem bílkovin, proto si jich můžete dát hodně.

K pití si můžete dát obyčejnou vodu nebo minerálku, neslazený čaj a kávu. Od šestého dne diety je dovolená i sklenička vína.

Zákazané potraviny

Vynechte pečivo, mouku, rýži, těstoviny a brambory.

Zapomeňte na mléčné výrobky: smetanu, tvaroh, sýry i jogurty.

Úplně vynechte také čokoládu, sladkosti, cukr a jakékoli ovoce. Stejně tak i brambůrky, slané tyčinky, oříšky a podobně.

Pozor!

Nepřekročte limit 24 dní. Jezte dost a pokud možno pravidelně.

Doplňujte živiny, zejména hořčík, vápník a vitaminy C a E.

Nezapomeňte ani na fyzickou aktivitu.

 

Autor: mab