Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dieta Jessicy Simpson: Za 4 měsíce o 27 kilo lehčí!

28. listopadu 2012 | 07:00

Za špeky se styděla! Během těhotenství se totiž proměnila v kuličku. Po porodu dcery Maxwell letos v květnu se však Jessica Simpson (32) rozhodla s kily navíc zatočit. Nechala si vytvořit speciální jídelníček a už po čtyřech měsících je k nepoznání.

"Byla jsem těhotná poprvé, a tak jsem si těch devět měsíců chtěla užít se vším všudy. Netušila jsem, že ta kila půjdou po porodu tak špatně dolů," postěžovala si Jessica v novém televizním pořadu americké společnosti Weight Watchers, pro jejichž kampaň propůjčila svou tvář.

Principem téhle diety je i to, že začnete uvažovat o tom, co a jak jíte, jakým způsobem žijete a osvojíte si prvky správného životního stylu. Bonusem je pak rychlá ztráta hmotnosti. A Jessica je živoucím důkazem, že to skutečně funguje!

Zhubnout může každý

V obavě, že by mohla přijít o statut jedné z nejvíc sexy žen současnosti, rozhodla se vsadit na rady a diety odborníků na hubnutí a dokázat sobě i světu, že štíhlý může být skutečně každý.

"Nejsem žádná topmodelka, ale obyčejná žena, a tak je mi jasné, že si tělo na nový režim bude zvykat mnohem obtížněji. Jsem ale připravená to zvládnout," prohlásila na začátku léta Jessica.

Důležitá je správná motivace

Mladá maminka to zvládla skvěle. Dvaatřicetiletá zpěvačka začala hubnout v červenci a za čtyři měsíce shodila už skoro třicet kilo. Není divu. Kromě své "pověsti" měla totiž ještě jednu zajímavou motivaci. Za reklamu pro Weight Watchers vyinkasovala v přepočtu téměř 400 milionů korun!

Svou znovu štíhlou postavou se pochlubila minulý týden v Tampě na Floridě, kde pomáhala své mladší sestře Ashlee s propagací její nové módní kolekce. V černých kalhotách a průsvitné halence se vzorem blankytné noční oblohy poseté hvězdami vypadala úžasně.

Jak to funguje

Nízkotučné koktejly, strava bohatá na bílkoviny a spousta zeleniny. Opravdu je to takhle jednoduché. Zázračný jídelníček ale obsahuje i taková jídla, jako je nízkotučná omeleta z vaječného bílku, kuřecí satay s arašídovou omáčkou, hummus z cizrny, japonské pohankové soba nudle a krevetový špíz.

Speciální výživový plán Jessice sestavil soukromý kuchař přesně podle bodového systému Weight Watchers. Ve světě známého programu, jehož podstatou je právě systém bodování, v němž má každá potravina určité bodové ohodnocení založené na obsahu tuku a kalorií. Čím více bodů, tím hůře. Denně můžete sníst potraviny pouze do konečného daného počtu bodů. Za cvičení si můžete nějaké body odečíst.

Nastartuje se

Zkuste jako Jessica začít s 15-ti denní koktejlovou dietou, kdy po dobu 5 dnů pijete jen jogurtovo-ovocné smoothie, na který vám přinášíme recept. Postupně pak můžete přidávat zdravé svačinky.

Jogurtovo-ovocné smoothie

Ingredience:
200 g jahod, 1 střední velký zralý banán, 150g odtučněného jogurtu, led

Postup:
Jahody omyjte a očistěte. V kuchyňském robotu rozmixujte na hladké pyré (použít můžete i ruční mixér). Přidejte banán, jogurt, a 3-4 kostky led. Znovu rozmixujte do hladka. Nalijte do sklenice a podávejte.

Tipy na zdravé svačinky

- 5 středně velkých stonků řapíkatého celeru (50 kalorií, 5 g vlákniny, 3 g bílkovin) a 1 lžíce arašídového másla (105 kalorií, 1 g vlákniny, 4 g bílkovin)

- 1 celozrnná sušenka (70 kalorií, 4 g vlákniny, 2 g bílkovin) a 3 lžíce hummusu (70 kalorií, 2 g vlákniny, 3 g bílkovin)

- 1 středně velká jablko (95 kalorií, 5 g vlákniny, 0 g bílkovin) a 3 plátky krůtího masa (60 kalorií, 0 g vlákniny, 11 g bílkovin)