Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Štíhlá bez námahy: Dietní tipy pro líné

20. ledna 2012 | 07:23

Nechce se vám cvičit a v jednom kuse držet různé přísné diety? Při pomyšlení na věčné odříkání vám naskakuje husí kůže? Žádný problém, zkuste naše triky!

Otestujte svůj hlad

Kručí vám v břiše? Nemusí to hned znamenat, že jste hladová. Často si stačí dát sklenici vody nebo šálek bylinkového čaje. A přibližně po 20 minutách se hlad jakoby zázrakem ztratí.

Občas klidně zhřešte

Pokud si striktně zakážete vaši oblíbenou čokoládu a naprosto ji vyškrtnete z vašeho jídelníčku, nedivte se, že na ni budete mít ještě větší chuť. Proto si raději času od času kousíček dopřejte, a chutě uspokojte.

Čokoláda
Autor: André Karwath / CC BY-SA

Sport má být zábava

Kdo se musí neustále nutit do pravidelného běhání nebo jiného namáhavého sportu, brzy s tím celý frustrovaný praští.

Místo odstrašujícího tvrdého tréninku si raději naordinujte lehkou variantu. Postupně do běžného dne zařaďte kratší nenáročné cvičení, které vás neodradí.

 

5-minutové cvičení do práce

Tento minifitness program můžete dělat kdekoliv - třeba i v kanceláři.

1. cvik: Postavte se bokem asi krok od stěny a opřete se o ni předloktím. Pomalu zvedejte vnější nohu, záda mějte narovnaná.
2. cvik: Postavte se tváří ke zdi ve vzdálenosti asi 1 kroku. Opřete se oběma předloktími o zeď. Zvedejte paty a na špičkách vždy pár sekund vydržte.
3. cvik: Opřete se zády o zeď. Paty vzdálené o 1 a 1/2 chodidla. Hřbet zakulaťte, při tom ramena tlačte dopředu. Pak se narovnejte a ramena tlačte dozadu.

Važte se pouze jednou týdně

Kdo se denně staví na váhu, vystavuje se zbytečnému tlaku. I drobné běžné výkyvy váhy mohou vyvolat přežírání z frustrace. Proto celkem stačí kontrolovat si hmotnost jednou do týdne.

váha
Autor: Scom

Informujte kolegy osobně

Napsat email nebo zavolat kolegovi, který sedí o patro výš, je neuvěřitelně praktické. Nezbaví vás to však ani gramu tuku. Pokud to čas dovoluje, zvedněte zadek a informaci mu předejte osobně.

Dejte si rychlé espresso

Po jídle vypijte 1 malé neslazené espresso. Nabudí vás to a nastartuje spalování kalorií.

káva
Autor: Famous

Super drink pro zpestření

Pokud nechcete pít celý den jen obyčejnou vodu, řeďte si různé ovocné šťávy. Je to chutnější a zpestří váš pitný režim, který se vám bude tak i lépe dodržovat. Důležité je však pít pouze džusy bez přidaného cukru!

Autor: lesk.sk, Kbak