Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejextrémnější dieta všech dob: 10 dnů s hadičkou v nose a čerpadlem v batohu

15. března 2012 | 11:10

VIDEO: Hubnout se dá všelijak. Třeba i s batohem na zádech, ve kterém si nosíte tekutou výživu, která vám pomalu proudí přímo do žaludku. Takovou metodu vyvinul Ray Shidrawi ve Velké Británii. S hadičkou v nose zhubnete prý už za deset dní!

Jde opravdu o velký extrém. Chcete hubnout? Pryč s hladověním, sem s hadičkou a batohem! Vážně by vám tento styl vyhovoval? Pojďme si ho přiblížit.

Netradiční dieta KEN pocházející z Itálie a vlastně popírá jakékoliv změny životního stylu: Zhubne údajně za pár dní, jen díky tomu, že chodíte s batohem na zádech (s výživou) a trubičkou v nose.

Metoda je známá už od roku 1986 a aplikuje se i u nás, ovšem jen opravdu velmi vážně ohroženým pacientům s morbidní nadváhou. Ve světě se však nyní stala hitem pro běžně sezónní shazovače kil.

Výživový poradci se proto jistě hroutí a jojo efekt se jen třese, až na vás znovu skočí. Ale pojďme dál.

Jak dieta funguje?

Nosem, až do žaludku vám zavedou asi 2mm silnou trubičku, kterou dostáváte tekutou výživu.

Příjemné hubnutí? Asi, jak pro koho. „Někdo s tím má problém, ale jsou tací, kteří naopak jinak zhubnout neumějí, a vracejí se k nám,“ říká samotný průkopník metody Ray Shidrawi.

Dieta KEN je tedy založena na výživě, kdy je hubnoucí člověk „nasycen“ tekutinou obsahující pouze čistý protein a několik vitaminů, přímo do žaludku. Vše ostatní si prý tělo bere z uložených zásob tuku.

Jak si pacient poradí s chutěmi, třeba na čokoládu, už metoda neprozrazuje. Výsledky jsou ovšem závratné a mnozí se k tomuto hubnutí dokonce i několikrát vracejí (že by JOJO efekt?). Dietu prý lze opakovat, dokud nedosáhnete ideální váhy.

Jdete do toho?

Hubla byste výživou přes hadičku v nose?
8%
92%
Děkujeme za Váš hlas!
364 hlasů
4163 hlasů

Autor: bak, Klena