Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zhubli 100 kilo: Manžel zachránil ženě život, nadváha by ji zabila!

16. března 2012 | 06:13

Neuvěřitelné! Nejen láska, ale i váha utužuje manželství. Tracy (42) a Simon (33) začali normálně jíst, a tak si společnými silami zachránili život.

Znáte film "Takoví jsme byli"? S tímto příběhem sice nemá vůbec nic společného, ale přesně toto si nad ještě nedávnými fotkami říkají manželé Simon a Tracy Bartlettovi z britského Braintree.

Dohromady vážili 235 kilo a oba s nadváhou zápasili vlastně od puberty. Ale teď se pyšní figurami dohromady hubenějšími téměř o skoro 100 kilo a nikdo z dřívější doby je nepoznává.

Tracy nyní váží 60 kilo a její manžel 77 kilogramů. To je vidět i na těchto fotkách:


Žena léta zápasila s nadváhou 115 kilo a hlavně se závažným vzácným onemocněním (Churg-Straussové syndrom), kdy bílé krvinky napadají vlastní organismus. Šlo jí proto dost vážně o život. Velká nadváha vše ještě zhoršovala.

Simon dokonce v noci o Vánocích 2010 volal zoufalý jejich tehdy už sedmnáctiletému synovi, že maminka možná do rána nepřežije. Tak špatné to s ní ještě předloni v prosinci bylo. Sama myslela, že další rok je její poslední.

„Byla jsem zase připojená na dýchacím přístroji a věděla, že to tak prostě nejde dál. Simonovi jsem proto řekla, že už takhle žít nemůžu. Pokud by to mělo trvat další rok, tak se raději zabiju,“ přiznává skutečnost Tracy.

“Byl to nejhorší den v mém životě. Tracy byla v nemocnici a já musel volat jejímu otci a našemu synovi, že možná umírá,” vzpomíná Simon.

A to je odhodlalo konečně něco dělat. Rozhodli se, nejen její, ale vlastně i jeho život zachránit. Protože i Simon už vážil 120 kilo a zdravotní problémy se značně ozývaly. Vysoký tlak, klouby i špatné dýchání.

Takoví jsme byli: Simon a Tracy Bartlettovi
Autor: profimedia.cz

Začali jíst normálně a zhubli

Vlastně jim ani nedocházelo, že si nadváhou zničili i společenský život. Dlouho nebyli v kině, nebo posedět s přáteli „Nejen kvůli zdravotním problémům, ale začala jsem se časem za sebe stydět,“ zdůvodňuje Tracy.

Jejich životospráva ale konečně nabrala nečekané obrátky. Pokud si však myslíte, že v jídle strádají, tak je to právě naopak.

Zhubli právě tím, že začali jíst víc, než jedli! Dokonce se nezříkají ani svých oblíbených laskominek, ale samozřejmě jen v omezeném množství.

Toto jedli dříve

Snídaně: V pracovní den nic, jinak sladké dětské cereálie s mlékem (hodně cukru, žádná vláknina).

Svačinka: Sušenky a šálek kávy

Oběd: Balený sendvič ze supermatketu, balení chipsů, čokoláda, nebo jiné sladkosti a sladká limonáda.

Večeře: Pizza dovezená na objednávku, nebo nějaké koupené mražené hotové jídlo ohřáté v mikrovlnce.

Po večeři: Čokoláda, chipsy, nebo nějaké sušenky.

Tak jedí nyní:

Snídaně: Plnohodnotná anglická snídaně, tedy grilovaný plátek slaniny, opečená rajčata a houby, smažená vajíčka, ovšem vše na velmi malém množství oleje (pánev lehce potřená). K tomu buď trochu teplých fazolek v rajské omáčce (z konzervy), nebo nekalorické cereálie s banánem.

Svačinka: Jablko a netučný jogurt

Oběd: Velká, ve slupce pečená brambora, plněná tuňákem a kukuřicí, se zeleninovým salátem.

Odpolední svačina:
Kousek ovoce a cereální tyčinka.

Večeře: Libový steak s opečenými bramborami, houbami, hráškem a grilovanými rajčaty. 

Pozdní večeře (jedna z variant): Čerstvé ovoce s přírodním netučným jogurtem, doma vyrobený netučný dip se špalíčky zeleného celeru, hrst hroznového vína, neslazené želé, dvě tyčinky Kit Kat, nebo malý balíček křupek.

Autor: INT, bak