Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyhodili ji z posilovny: Jste moc tlustá!

29. dubna 2011 | 05:00

Věděla, že je obézní a chtěla s tím něco udělat. Jedenadvacetiletá mladá maminka však zažila neuvěřitelnou potupu. Z posilovny, kde chtěla s nadváhou bojovat, ji vykázali právě kvůli vysoké váze.

Během jedné z návštěv místní posilovny k Sandře, která zrovna cvičila na stacionárním kole, přistoupila jedna z pracovnic a řekla jí, aby ze stroje hned slezla. Zakázala jí do budoucna stroje používat a ještě chtěla zaplatit storno poplatek za zrušení smlouvy.

"Ta dáma mi řekla, že nemůžu cvičit na místních strojích, protože jsem moc tlustá," prozradila v rozhovoru pro News 9 Sandra. "Každý se při tom díval, co se to děje. Bylo to hrozné. Vždyť jsem tam začala chodit právě proto, že mě moje nadváha trápila a chtěla jsem se sebou něco udělat."

Jednadvacetileté maminky se chování zaměstnanců i majitelky posilovny dotklo
Autor: reprofoto News 9
Nadváha ji trápila

Sandra Ruiz z Oklahomy hodně nabrala během těhotenství. Před pěti měsíci se jí narodil syn. Byla šťastná a zoufalá zároveň. Ručička váhy se totiž přehoupla přes 150 kilogramů.

"Byla jsem ze svých rozměrů nešťastná. Když jsem šla do obchodu koupit si nějaké oblečení, nemohla jsem sehnat nic, co by mi padlo. Už rok kvůli tomu nenosím džíny," řekla Sandra.

Konkurence využila situace

Majitelka posilovny po incidentu Sandře oznámila, že může navštěvovat hodiny aerobiku. A když odmítla její fitness centrum dále navštěvovat, požadovala po ní navíc storno poplatek za zrušení smlouvy. To samozřejmě mladou ženu rozčílilo ještě víc. "Pokud nechtějí, aby k nim chodili obézní lidé, mají to napsat na internetu nebo na to upozornit při vyplňování

V posilovně, která Sandře nabídla zdarma šestiměsíční členství, si klientů váží
Autor: reprofoto News 9
smlouvy," říká.

Chování zaměstnanců i majitelky posilovny Sandru natolik pobouřilo, že o ní informovala místní média. Majitelka se brání. Prý Sandru informovala o tom, že některé stroje nebude moci používat kvůli své bezpečnosti a jejich hmotnostnímu limitu. "Chovala se jako 'dítě v cukrárně', všechno chtěla vidět a všechno si chtěla vyzkoušet," prohlásila na svoji obranu. To ale Sandra striktně popírá.

Nepříjemného sporu však po odvysílání hbitě využila konkurenční posilovna. Sandře nabídla bezplatné půlroční členství a služby osobního trenéra navíc. A samozřejmě možnost využívat všechny stroje, které zde jsou umístěny.

Autor: Lenka Chvostová, mivrk