Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Buďte krásná, sexy a fit! Během pracovní doby!

23. srpna 2010 | 07:10

Sedíte v kanceláři od rána do večera a na fitcentrum vám nezbývá čas? Po ránu jste ráda, že stihnete vypít hrnek kávy, a večer jste tak unavená, že na nějaké posilování problémových partií nemáte čas?

Nezoufejte, v práci můžete kromě peněz přijít i k dokonalé postavě a Blesk vám poradí, jak na to.

Sedavá zaměstnání našemu tělu moc neprospívají. Nesprávný posed přispívá k bolestem zad a migrénám. A o nabíraných kilech raději nemluvě. Existují však nenápadné cviky, které můžete provádět u svého počítače. Nezaberou vám příliš času, pomohou k dokonalé postavě a celkově vás pozitivně naladí. Naučte se pár jednoduchých cviků, najděte si během dne chvilku času a pusťte se do tvarování postavy přímo ve své kanceláři.

Správné sezení

 

Správné sezení
Autor: Pavel Machan

Nejprve se během své pracovní činnosti u počítače zaměřte na správné držení těla. Sedněte si co nejblíže k opěradlu a narovnejte se. Pomocí prostředníčku a ukazováčku si zatlačte na bradu a vytvořte z páteře jednu přímku. Kolena by měla svírat pravý úhel, stejně tak i ruce na opěradle. Když se budete hlídat, určitě časem pocítíte méně problémů s bolestí zad.

Krásný zadeček

Pevný zadeček
Autor: Pavel Machan

Postavte se čelem k opěradlu židle a narovnejte se. Zvedněte levou nohu a pravou ruku. Nohou rychle kmitejte asi deset centimetrů nad zemí. Druhou rukou se jistěte o židli. Zakmitejte patnáctkrát a nohu i ruku vyměňte za druhou. Sérii opakujte třikrát.

Pevné paže

Pevné paže
Autor: Pavel Machan

Tento jednoduchý cvik vám pomůže zpevnit vaše ruce. Sedněte si co nejvíce k opěradlu a narovnejte se. Zatněte ruce v pěst a přiložte si je na hruď. Pak střídavě boxujte. Když ruku natáhnete, dlaň rozevřete, pak zase sbalte v pěst a přisuňte k tělu. To samé opakujte i s druhou rukou. Cvičte alespoň dvě minuty.

Štíhlé nohy

Štíhlé nohy
Autor: Pavel Machan

Posaďte se na okraj židle a nohy dejte mírně od sebe. Zdvihněte jednu nohu do úrovně sedáku židle a začněte s ní opisovat kruh. Vydržte alespoň dvě minuty a pak nohu vyměňte. S každou nohou cvik opakujte aspoň třikrát.

Ploché bříško

Ploché bříško
Autor: Pavel Machan

Tento cvik je poměrně náročný. Sedněte si co nejvíce na okraj židle a dlaněmi se chytněte sedáku, ale nezapírejte se. Zvedněte obě nohy asi tak dvacet centimetrů nad zem a začněte dělat nůžky. Opakujte tři série po patnácti cvicích.

Autor: Veronika Tardonová, jak