Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak docílit nejlepšího orgasmu? Relaxujte, vyvrcholení přijde samo!

Dokonalého orgasmu může žena dosáhnout pouze myslí.
28. srpna 2010 | 14:42

Jak dosáhnout nejlepšího a nejsilnějšího orgasmu? Hlavní rada zní - Zahodit všechny příručky, které ženám vnucují postupy typu: dotýkejte se tam a tam, přitlačte tehdy a tehdy. Není totiž nic lepšího, než si přivodit orgasmus jen pomocí mysli!

Ženský orgasmus je poměrně velkou hádankou. Jak vzniká a proč se vlastně vůbec děje? Odpovědi zajímají vědce ze všech koutů světa už pár let. Nehledě na vědecké výzkumy je ale asi každá šťastná, když si slastné pocity přivodí.

Podle posledních výzkumů vyšlo najevo, že se ženy dokáží uspokojit nejen fyzickým kontaktem, ale i duševně, jen pomocí mysli. Jak na to? Důležité je být v klidu a nejlépe o samotě.

Fantazie a energie

"Centra slasti jsou v mozku spojeny se spouštěčem orgasmu u žen, které na orgasmus myslí, úplně stejně jako u žen, které si ho přivozují fyzicky. Stejná centra se ale nesepnou, pokud orgasmus žena pouze předstírá," říká doktor Barry Komisaruk, jeden z autorů knihy Věda orgasmu.

Každá žena se navíc do stavu blaženosti přivádí jinak. "Některé používají kombinaci dechových cvičení a fantazie. Jiné zase cvičení s pánevním dnem. A fantazie se také různí. Některé ženy si vymýšlejí erotické, jiné naopak romantické scénáře. Některým dokonce stačí představit si vlny energie, které procházejí jejich tělem," vysvětluje doktor Komisaruk.

Možná se to může zdát neproveditelné, ale Jill (40) s tím má skvělé zkušenosti. "Že si dokážu přivodit orgasmus jen pomocí mysli, jsem objevila, když mi bylo dvacet let. Tehy jsem byla šťastně vdaná. Jednou jsme s manželem leželi vedle sebe v posteli, já zavřela oči a představila si, že mě nic nestresuje, žádné povinnosti ani nic podobného. A pak se to stalo – zaplavila mě vlna slasti a já prožila svůj první duševní orgasmus."

"Myslím, že to dokáže mnoho žen. Musíte být ale totálně v klidu, zavřít oči a myslet na věci, které vám orgasmus způsobí," radí Jill.

Že je to možné, dokazuje i kontroverzní zpěvačka Lady Gaga (24): "Udělám se pomocí mysli, kdykoli chci," přiznala v nedávném rozhovoru.

Uvolněte se, prosím

Pro čtyřicet procent žen je téměř nedosažitelným cílem užít si orgasmus. Ženské vyvrcholení je prostě komplikovanější a emocionálnější, než mužské. Také trvá déle.

Mužský mozek se totiž soustředí jen na fyzickou stimulaci spojenou se sexuálním kontaktem v daný okamžik, kdežto klíč k ženskému vzrušení leží v hluboké relaxaci. Žena by také neměla trpět pocity úzkosti. Z toho vyplývá, že na ženský orgasmus má vliv i situace, kterou zrovna žena prožívá v běžném životě.

Speciální přístroje ukázaly, že během dosahování orgasmu dochází k uvolňování procesorů strachu, úzkosti a emocí. Pokud se to všechno povede, příjemné vyvrcholení je zaručené.

"Je vědecky ověřeno, že ženy mají lepší obrazotvornost než muži. Prostě si představí hezkého chlapa a mají z toho orgasmus. U mužů tento jev není tak častý. Takže duševní orgasmus u žen není výjimkou. Dokonce se dá natrénovat," potvrdil serveru Blesk.cz známý český sexuolog Dr. Radim Uzel.

Autor: INT, mivr, amp, kamp