Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na vlastní kůži: Redaktorka Blanka zvládla štafetový běh dlouhý 360 km!

Video se připravuje ...
Zástupkyně šéfredaktorky Blanka si na vlastní kůži vyzkoušela štafetový běh Vltava run.
VIDEO: Adam Balažovic
22. května 2015 | 14:30

Parta jedenácti žen, z nichž mnohé se vůbec neznají, uběhla v půlce května Vltava run – štafetu dlouhou 360 kilometrů. Zástupkyně naší šéfredaktorky Blanka byla kapitánkou celého týmu. Jak to celé dopadlo?

Naše kolegyně Blanka již delší dobu přemýšlela o nějaké výzvě, díky které by se hýbala ještě více než dosud. Rozhodla se zúčastnit štafetového závodu Vltava run, na který musela sestavit tým běžkyň. "Sehnat holky, které do toho se mnou půjdou, bylo nakonec těžší než celá moje fyzická příprava na závod," říká Blanka.

Poběžte se mnou

Blanka musela oslovit celkem 138 holek, napsat 924 zpráv, vyslechnout spoustu historek, výmluv a důvodů, proč neběžet, mnohokrát měnit složení týmu. Když se všechny závodnice v den D na startu skutečně sešly, Blanka se málem rozbrečela dojetím. Holky nakonec utvořily pevný tým, který měl kuráž nejen běžet, ale i se přesouvat z úseku na úsek, koordinovat dvě auta, číst z mapy, nebát se tmy a spát pouhou hodinu během celého víkendu.

11 statečných

Nakonec holky náročný závod zvládly, i když jedné nateklo koleno, druhá si zvrtla kotník a třetí s čtvrtou si vjely do vlasů. Ale daly to! Během náročného víkendu viděly pramen Vltavy, Šumavu, Orlík, Slapy, Český Krumlov, Hlubokou a spoustu dalších krásných míst.

Na každém kroku navíc zažívaly obdiv mužů, kteří se klaněli jejich odvaze. Ryze dámských týmů byla totiž jen hrstka. Za necelých 36 hodin zdolal Blančin tým 360 kilometrů a společně proběhly cílovou páskou. Nevyspalé, s bolavými svaly, ale šťastné a hrdé. "Poznat sám sebe v extrémních situacích vás vždycky posune dál. A to ve všech směrech," dodává Blanka.

Více informací se dozvíte ve videu nebo v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, který vychází již v pondělí!

Video se připravuje ...