Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sexy kouřové líčení: Naučíme vás, jak ho zvládnout i doma

Video se připravuje ...
Naučíme vás, jak si nalíčit perfektní kouřové oči.
VIDEO: Adam Balažovič
22. května 2015 | 06:00

I když se na denní nošení výrazné stíny příliš nehodí, na večerní akce, párty nebo večírky jsou jako dělané. Díky kouřovým očním stínům totiž dokonale vyniknou vaše oči, prohloubí se pohled a budete neodolatelně sexy. Kouřové líčení navíc neznamená jen padesát odstínů šedé. Oční stíny můžete snadno a decentně sladit i s barvou vašeho outfitu. Požádaly jsme vizážistu Tomáše, aby nám poradil, jak na to!

Zásad pro kouřové líčení není mnoho, ale vynechat nesmíte ani jednu, aby byl výsledek opravdu dokonalý a vy jste nepůsobila "zmalovaně".

Pamatujte si, že vaše pleť by měla být dokonalá. Důležitý je správně zvolený make-up i korektor, aby nebyl vidět jediný pupínek nebo nedokonalost. Na bronzer, tvářenku i výraznou rtěnku ale zapomeňte. Kouřové stíny jsou velmi výrazné a ve vašem líčení hrají hlavní roli právě ony.

Při líčení si dejte na čas a nespěchejte. Každý tah linkou musí být pořádně zapracovaný, což platí i o stínech samotných. Ostré přechody jsou u kouřových očí zakázané. Také při nanášení řasenky si dejte dobrý pozor na to, aby se vám nikde neobtiskla nebo vám neslepila řasy.

Jak na to?

Před líčením očí si udělejte perfektní make-up a poté pod oči naneste transparentní sypký pudr. Ten funguje jako jakási ochrana a v případě, že vám nějaké stíny během líčení opadají pod oko, snadno je pomocí štětce společně s pudrem odstraníte a neporušíte si základ líčení.

Báze je základ

Dermacol, dlouhotrvající báze pod oční stíny, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Samotné líčení očí začínejte podkladovou bází pod oční stíny, naneste ji v tenké vrstvě po celé ploše horního víčka. Podkladová báze zintenzivní nanesené stíny, takže budou výraznější. Líčení vám díky ní vydrží perfektní až do odlíčení.

Poté na celou plochu horního víčka lehce naneste tmavě šedý stín, který funguje jako základní kámen kouřového líčení. Nanášet ho můžete štětcem, aplikátorem i prstem, jen si dejte pozor, abyste jej nedala moc. Barva nemá být příliš intenzivní, o to se postarají až klasické stíny, kterými budete kouřové líčení vytvářet.

Vše pečlivě zapracujte

Dermacol, kajalová oční linka, 149 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Nyní si vezměte do ruky černý kajal a nanášejte ho co nejblíže linii horních řas, od vnitřního koutku až k vnějšímu. U vnějšího koutku se nebojte intenzitu zvýraznit a kajalovou vrstvu rozšířit směrem nahoru. Takto nanesenou linku do víčka zapracujte štětcem, abyste rozmazaly ostré hrany.

Pod obočí a do vnitřního koutku pak pomocí štětce naneste světlý stín, abyste oko opticky otevřely a vytvořily kouřový efekt.

Nebojte se barev

Dermacol Quatro, oční stíny, 219 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Střed víčka stínujte podle toho, jestli chcete klasické kouřové líčení, nebo moderní, sladěné s outfitem. Vyberte si proto buď středně šedý stín, nebo stíny odpovídající barvě vašich šatů. Barevný stín naneste od vnitřního koutku zhruba do dvou třetin horního víčka.

Takto nanesené oční líčení je potřeba "dotáhnout" tmavým stínem pro dokonalý kouřový efekt. Tmavý černý stín nanášejte do vnitřních koutků oka a lehce i do ohybu víčka. A vše pečlivě zapracujte kulatým štětcem.

Bez linek a řasenky to nejde

Dermacol, báze pod řasenku, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem

 

Ke kouřovému líčení patří samozřejmě i oční linky. Vezměte si klasickou černou tužku na oči a naneste ji těsně k linii spodních řas i na hranu, do takzvané waterline. Na horní víčko použijte raději linky tekuté nebo ve formě fixu, které jsou výraznější. Nanášejte je výrazně podél celé linie horních řas. Pokud se vám zdá linka příliš ostrá, jemně ji zapracujte do ztracena.

Pro rozjasnění kouřového líčení můžete do středu víčka použít metalický zlatý, bronzový nebo stříbrný stín či pigment, který vám dodá glamour efekt.

Před aplikací řasenky pak použijte podkladovou bázi pod řasenku, abyste dosáhly ještě větší délky a objemu. Poté už jen řasy přetáhněte černou řasenkou, jak jste zvyklá.

Autor: brig