Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Příběh Báry Špotákové je inspirující

26. srpna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Málokteré dívce se povede splnit si svůj dětský sen, a to stát se světově proslulou atletkou. A málokteré atletce se povede uspět třikrát po sobě na olympijských hrách. I proto má Procter & Gamble štěstí, že ji má ve svém týmu a že je ambasadorkou kampaně Děkuji, maminko. Za každým velkým sportovcem je totiž ta starostlivá maminka…

Náročná cesta za úspěchem

Nic není zadarmo. O cestě na vrchol ví své i naše hrdinka Bára Špotáková, ale i její maminka Ludmila. Ta kdysi doprovodila svou dceru do Prahy, kde začala studovat vršovické sportovní gymnázium v Přípotoční ulici. „Byly tehdy v Praze samy dvě a po nocích si přivydělávaly jako uklízečky. Maminka při Barboře a jejím snu o sportovní kariéře vždycky stála. Je to silný příběh,“ zdůrazňuje PR manažerka Procter & Gamble Małgorzata Mejer.

Emoce, které vyvolává dlouhodobý vztah maminek ke svým dětem, usilujícím o sportovní úspěch, vypráví film Strong, s kterým P&G’ v rámci kampani „Děkuji maminko“ přišlo letos na jaře. „Tam jsou momenty, které zná každý. Nezná je jenom sportovec. Každý ví, kdy se může vzpomenout na tu mámu,“ říká Špotáková.

Autor: Procter & Gamble

Maminka je vším

Maminka je tím základním kamenem, tou nejpevnější oporou pro každé dítě. Stejně jako za prvními krůčky dítěte stojí maminka i za velkými sportovními výkony. „Za každou cestou úspěšného olympionika stojí i péče jejich maminek,“ říká Małgorzata Mejer. „Každý ze sportovců během své cesty potřebuje osobu, která se o něj stará, která ho podrží, když se nedaří. A to jsou maminky.“

A právě to je jednou z hlavních myšlenek kampaně Děkuji, maminko, která se snaží podporovat všechny maminky nejen úspěšných sportovců. Každá maminka je pro své dítě a celou rodinu superhrdinkou. Během mateřství musí čelit nejen běžným každodenním povinnostem, ale musí se vypořádat i s nečekanými výzvami, které mateřství přinese. Proto se jim společnost Procter & Gamble snaží usnadnit každodenní péči pomocí hygienických přípravků a poděkovat za jejich úsilí kampaní Děkuji, maminko.