Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Diář maminky: Báry návrat z Ria

24. srpna 2016 | 16:59
Prezentace klienta |

Olympiáda je již za námi a pro český tým dopadla více než úspěšně. Čeští sportovci vybojovali 10 medailí. Jeden cenný kov má na svědomí i naše rekordmanka v hodu oštěpem Bára Špotáková, která je zároveň ambasadorkou společnosti Procter&Gamble. V rámci kampaně Děkuji, maminko jsme její boj o medaile sledovali z druhé strany, z pohledu její maminky. Jaké bylo jejich přivítání?

Úterý 23. 8. a středa 24. 8.

Konečně přiletěli! Díky tomu, že Bára letěla speciálem a ne s ostatními, tak neměla zpoždění a přiletěla do Čech téměř na čas. Přiletěli někdy kolem sedmé ranní a u mě se zastavili v půl deváté pro Janka. Přivítání nebylo pochopitelně tolik o nás dvou jako spíš o Báře a Jankovi. Těšil se na ni celý týden a byl štěstím úplně bez sebe. My se viděly opravdu jen kratičce, předala jsem Janečka a jen stručně jí poblahopřála k úspěchu. Hned pak nasedli do auta a jeli domu. Bára totiž měla hned ve 12 hodin tiskovku, a tak se musela dát po příletu trošku do kupy.

Autor: Procter & Gamble

Spolu jsme to včera vůbec neslavily. Pro Báru přichystali sousedi krásnou oslavu. Dokonce na zahradu umístili vlajku a dostala i dort jako poděkování za její snahu. Bylo to prý opravdu milé. Já jsem nakonec nedorazila, potřebovala jsem si taky lehce odpočinout.

S Bárou jsme si trochu víc popovídaly až dneska. Daly jsme se kafe a během balení na další závody mi Bára vše vyprávěla. Přiletěla z Ria skutečně nadšená, moc se jí tam líbilo a říkala, že péče o sportovce byla parádní. Moc si všechno chválila. Říkala, že se hlavně sešla dobrá parta, a to také dělá hodně. Navíc ji tam přiletělo podpořit několik kamarádů, což jí moc pomohlo. Je to vždy lehčí, když máte na neznámém místě přátelé. Jediná nevýhoda Ria byla jeho velikost. Ta měla za příčinu náročné a dlouhé přejezdy. Naštěstí Bára vše zvládla.

Autor: Procter & Gamble

O víkendu navštívila Bára P&G Home. Potkala se tam i s ředitelkou Procter & Gamble pro Evropu, která jí osobně gratulovala. Prý se po mně ptala, kde jsem a moc mě pozdravuje. Setkala jsem se s paní Mejer na olympiádě v Londýně. Bylo to od ní moc milé, že si na mě vzpomněla.

Teď už ale Bára vyrazila do švýcarského Lausanne na další závody. Pořádně si popovídat nebyl vůbec čas, byla tu opravdu jen na skok. Snad bude chvilka v sobotu nebo v neděli. Nejvíce to ale znepokojilo Janka. Plakal, že maminka zase odjíždí. Tyhle krátké momenty v něm jen rozvíří emoce. Naštěstí je to poslední věc této sezóny, pak už jen volno a dovolená s rodinou.