Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modelka zastřelená beznohým atletem: Jaká vlastně byla?

21. února 2013 | 06:00

Dlouhonohá jihoafričanka Reeva Steenkamp byla na den svatého Valentýna zastřelena svým přítelem, atletem Oscarem Pistoriusem. Jaká byla slavná kráska, která se zařadila mezi sto nejhezčích žen světa?

Bude trvat ještě dlouho, než se svět dozví, co se ráno na den svatého Valentýna stalo. Ať už to bylo cokoliv, je jisté, že tato tragédie poznamenala mnoho životů a jeden zbytečně zmařila.

Modelka i studentka práv

Reeva Steenkamp a Oscar Pistorius
Autor: Profimedia.cz

Třicetiletá Reeva Steenkamp, která s paralympijským sportovcem chodila od loňského listopadu, nebyla jen krásná modelka, ale také studentka práv a bojovnice za ženská práva.  Narodila se v Kapském městě, ale později se s rodiči přestěhovala do Port Elizabeth, kde začala studovat práva na Metropolitní Univerzitě Nelsona Mandely a nakonec přesídlila kvůli práci do Johannesburgu.

Bojovnice proti sexuálnímu zneužívání

Objevila se v kampani kosmetické značky Avon nebo na obálce prestižního magazínu FHM, který jí dva roky za sebou zahrnul mezi sto nejhezčích žen světa. Jejím hlavním cílem bylo bojovat proti sexuálnímu násilí na ženách a dodávat jim odvahu.

Kočka z reality show

Během loňského léta se modelka zúčastnila, společně s dalšími šesti celebritami, natáčení reality show Tropika Island of Treasure. Po dobu deseti týdnů překonávala pod drobnohledem kamer překážky a bavila se v luxusní vila. Reality show se v Jihoafrické republice začne vysílat až nyní, a to i přes nenadálé modelčino úmrtí.

Video se připravuje ...