Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jiří Štrébl v Ulici hraje se svou téměř manželkou!

5. února 2018 | 06:00

Jirku Štrébla (59) znám deset let. Je to charizmatický chlap, se kterým se člověk rozhodně nenudí. Sešli jsme se v malé hospůdce na Žižkově a setkání to bylo velmi příjemné. Jediné, o čem nechtěl Jiří mluvit, byl jeho současný vztah, ve kterém je šťastný. Má prostě rád své soukromí...

Začínáte být populární až v posledních letech, přestože divadlo hrajete od roku 1982. Kdy nastal zlom?
Nikdy jsem neměl žádného agenta, a zlom najednou přišel až s rolí Miloše v seriálu Ulice. Já jsem samozřejmě předtím hrál už v nějakých filmech, ale když se začnete objevovat denně v televizi, tak si vás lidi zapamatují – a nemusí to být vždy příjemné. A že bylo období, kdy jsme tam byli s Vandou Hybnerovou opravdu denně. Ale o slávě se rozhodně mluvit nedá. Lidé mě neoslovují mým jménem, říkají mi Miloši.

Miloš Knobloch z Ulice je záporák. Vy je ale hrajete rád. Co vás na těchto rolích baví?
Já kladné role hraji velmi málo… Ale záporáci jsou mnohem zábavnější, pestřejší. Můžete na nich ukázat víc poloh, klamat laskavostí, dobrotou a potom překvapit. U Miloše tomu bylo naopak. Prošel dlouhým vývojem od vyloženě negativní postavy k člověku, který vzbuzuje spíš shovívavý úsměv, a já jsem vděčný tvůrcům, že mohu Miloše spoluvytvářet, a tím ho snad trochu i polidštit. Už jsem se s ním skamarádil.

Podívejte se na scénu Vandy a Jiřího v seriálu Ulice:

Video se připravuje ...
Vando, kadilas? Tohle ve scénáři Ulice Hybnerová neměla! • VIDEO: TV Nova

V seriálu hrajete s Vandou Hybnerovou manžele. Je pravda, že i vy dva jste měli ve skutečnosti před svatbou?
To je pravda. Žili jsme spolu víc než tři roky, ale ze svatby sešlo, i když čistě z praktických důvodů. Z obřadu nakonec zbyla jen hostina a dvoudenní mejdan.

Jak se vám spolu hraje?
Nevím, jak Vandě, ale já sám za sebe říkám: velmi dobře. Celá léta spolu hrajeme v různých představeních, natáčíme a vídáme se i ve volném čase. Jsme přátelé, takže spolu vycházíme samozřejmě dobře.

Celý rozhovor s Jiřím Štréblem si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy.

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...