Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Karolína Kurková: Náš syn by si přál k Vánocům sourozence

19. prosince 2014 | 06:00

Topmodelka Karolína Kurková bydlí se svou rodinou v Miami, ale rodiče a bratra má pořád v Čechách. Nás zajímalo, jak to dělají o Vánocích, jestli jezdí ona do Čech, nebo oni za ní do teplého Miami.

Vy bydlíte v Miami, rodiče máte pořád v Děčíně?
Ano, ale taťka hodně pracuje v Praze a po celé republice, vypadá to, že se budou přesouvat do Prahy. Brácha totiž teď také vystudoval univerzitu a bude zřejmě také pracovat tady, tak jsem jim říkala, že nastala doba na změnu. Je to pro ně těžké rozhodnutí, opustit místo, kde žili tolik let, ale myslím si, že by to pro ně mohlo být

Karolínin manžel na dovolené stáhl kalhoty a ukázal z legrace svůj zadek.
Autor: Instragram Karolina Kurkova
dobré.

Vánoce budete slavit kde?
Minulý rok jsme slavili tady s rodinou a já si pamatuju, že jsem byla strašně nemocná, a já nikdy nebývám nemocná a tam jsem ležela celé Vánoce. Naštěstí se o mě maminka starala, takže to bylo fajn. Letos budeme doma v Miami, v klidu, protože jsem teď hodně cestovala a máme naplánované návštěvy kamarádů a na Nový rok přijedou naši.

Když děláte vánoční večeři, co jíte? České, nebo americké menu?
V Americe není kapr moc k dostání, takže to nepřipadá v úvahu, ale bramborový salát, ten dělám vždycky. Dělám ho z mladých brambor, s cibulí, a potom smíchám med, olivový olej, citron a trochu jablečného octa, to zahřeju a naliju to na to. Je to taková odlehčená verze, protože budeme v Miami, kde je pláž, a nechceme mít v plavkách narvané pupíky. Určitě budou řízky, protože náš malý je zbožňuje, a asi i ryba. Pečeme doma cukroví, protože oba dva kluci, jak velký, tak malý, mají rádi sladké.

A pomáhá vám při pečení?
Hrozně to miluje a taky ho k tomu vedeme, aby pomáhal, je to jeho úkol.

Takže z něho vychováváte gentlemana?
Ano, Tobin je hrozně hodný a pomáhá všem, když vidí, že je někdo smutný nebo je sám, tak se o něj stará. S holkama to rozhodně umí taky, o toho se myslím bát nemusím. Všechno si zařídí, domluví, obstará.

Na Ježíška ještě věří?
Jasně, je mu teprve pět let. Může se samozřejmě kdykoli stát, že mu to už někdo prozradí mezi kamarády, a to mu pak nebudu lhát, ale zatím věří. Psali jsme samozřejmě Ježíškovi.

Co si nejvíc přeje?
Nejsem zastánce toho, aby děti dostávaly obrovská kvanta věcí. Když toho mají pod stromečkem horu, tak si pak ani neváží všech těch dárků a ani nakonec nevědí, co všechno dostaly. Měl teď nedávno narozeniny a dostal strašně moc dárků, takže Vánoce budeme držet trochu víc při zemi. Miluje knížky, takže určitě dostane nějaké knížky. Každý večer čteme. Miluje vojáky, tak teď budeme hledat něco takového – a možná lego, protože to je dobré na rozvoj myšlení. Nejhorší je, že dědeček s babičkou jsou úplní blázni, ty musím strašně krotit. V každém případě máme naučeno, že hračky, ze kterých už vyrostl, dáváme do krabice a on je potom rozdává dětem, které je potřebují. Už odmalička se ho snažíme učit, že nemá každý to, co má on, a že je dobré se dělit. Také je zatím jedináček a nemá sourozence, tak se to učí takhle.

Syn Tobin v New Yorku
Autor: Instagram.com

Zatím ho nemá, nebo už další děti neplánujete?
Správně, zatím, ale Tobin by už chtěl, takže uvidíme, jestli se mu to splní.

Jaké to je, slavit Vánoce v plavkách?
Ono to záleží na počasí, někdy tam může být zima i na svetr, ale musím přiznat, že je to divné. Byla jsem celý život zvyklá na mrazivou zimu, ale nejdůležitější je, že jsme doma a spolu. Oba s manželem hodně cestujeme, taky Tobin se mnou teď byl na charitativní akci na podporu mladých tenistů. Máme rádi lyžování a možná třeba někam vyjedeme. Oni všichni tak cestují, a já si myslím, že na svátky je prostě nejlepší být doma.

 

Video se připravuje ...