Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exkluzivně! Modelka Heidi Klum nám prozradila recept na elixír mládí

12. prosince 2014 | 06:00

Naskytla se mi neopakovatelná možnost zaletět do Londýna a strávit den s Heidi Klum v rámci focení kampaně na rtěnku Astor Soft Sensation Color & Care Elixir. V londýnském studiu se také mě ujali vizážisti a vzali si mě pěkně do parády. Na památku nás totiž nakonec se světoznámou topmodelkou vyfotili a mohla jsem jí položit pár otázek.

Celou kampaň fotil jeden z Heidiných nejoblíbenějších fotografů, Renkin. I s tím jsem měla šanci krátce pohovořit a musím říct, že na mě udělal možná větší dojem než samotná Heidi. Oba jsou to skvělí profesionálové, ale na rozdíl od Heidi, Renkin byl opravdu srdečný a velice vtipný. Možná to bylo tím, že měla modelka za sebou dlouhou cestu až z Los Angeles a strávila celou noc v letadle, kdy poté ji čekal celý den náročného focení.

To se zase musí nechat, že na sobě nenechala znát žádnou známku únavy, a ač nebyla tak přátelská jako pan fotograf, nechovala se nijak povýšeně, zkrátka profesionálka. Otázky se musely bohužel striktně týkat kosmetiky a péče o pleť, takže jsem nakonec zjistila aspoň to, jak je možné, že modelka vypadá ve svých letech a po čtyřech dětech takhle báječně. Rtěnka, na kterou se dělala kampaň, je již v prodeji, a přichází dokonce s novou kolekcí inspirovanou NUDE stylem.

Heidi Klum
Autor: astor

Bez které kosmetické vychytávky se neobejdete?
Určitě bez řasenky. Jakmile si na sebe dám řasenku, tak se hned cítím mnohem více sexy a žensky. Stačí jedna vrstvička a moje oči okamžitě vypadají o sto procent lépe. Někde jsem slyšela, že ženy mluví očima, a absolutně s tím souhlasím.

Jak dlouho vám ráno trvá, než se namalujete?
Když nejdu do práce, tak si dávám jen hodně lehký make-up, takže to mi zabere pár minut. Používám většinou jen korektor, BB team a řasenku. Myslím si, že pokud pracujete tak často jako já, kdy musím mít na sobě spoustu make-upu, je dobré ho nepoužívat tolik, když má člověk volno, aby mohla pokožka dýchat.

Malujete se raději sama, nebo upřednostňujete, když vás maluje někdo jiný?
Většinou se každý den líčím sama, protože už mám svou zaběhlou rutinu, jak dosáhnout toho nejpřirozenějšího vzhledu. Pokud mne ale čeká nějaká významná událost, svěřuji se do rukou své skvělé vizážistce Lindě Hay, která mi vždy vytvoří nádherný look. Hrozně ráda experimentuji s výraznými barvami a kouřovým líčením.

Když najdete produkt, který vám vyhovuje nebo si ho zamilujete, zůstáváte mu věrná, nebo experimentujete i v tomto směru?
Když najdu něco, co mi sedí, tak tomu zůstávám věrná. Například používám jeden a ten samý čisticí obličejový gel i krém, protože moje pleť po jejich použití vypadá nádherně svěží.

Heidi Klum a Renkin
Autor: astor

Jak si vybíráte parfém? Používáte jen jeden, nebo je střídáte podle nálady?
Právě teď se mi líbí Shine Blue. Má ovocnou, květinovou a čerstvou vůni, která mi připomíná den na pláži. Sama jsem vytvořila již několik parfémů a rozhodně si myslím, že je zábavné použít jiný parfém k jiné příležitosti.


Když jste byla mnohem mladší, myslela jste na to, že se musíte o pleť řádně starat? V kolika letech je podle vás dobré začít se pleti opravdu věnovat?
Vždycky jsem se o svou pleť dobře starala, i když jsem byla mladší. Moje nejlepší rada zní: hodně pít vodu, jíst hodně zeleniny a ovoce, spát, co nejvíc to jde, a hlavně nesmíte zapomínat na to, odlíčit se, než jdete spát. Nikdy není moc brzy začít s péčí o pokožku, naopak, je dobré najít si svou denní rutinu co nejdříve. Dala jsem si novoroční předsevzetí, že budu každé ráno pít ovocné a zeleninové koktejly, protože o pleť se musíme starat i zevnitř.

Video se připravuje ...