Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klára Issová bojuje proti depresím jídlem: Vyhýbá se cukru a jí luštěniny

Video se připravuje ...
Klára Issová
VIDEO: Adam Balažovič
11. listopadu 2013 | 08:36

Na křtu charitativního kalendáře Proměny 2014 jsme vyzpovídali herečku Kláru Issovou (34), která nám prozradila, jak bojuje proti podzimním depresím a špatné náladě.

Teď je období, kdy všichni trpí podzimními depresemi, jste na tom stejně? A jak s nimi bojujete?

Podzimní deprese na mě zatím nepřišly, ale vím, že pro mě ten podzim bývá těžší, kvůli úbytku sluníčka, a tak se v poslední době snažím používat meditaci a cvičit jógu. Taky se stimuluji muzikou a mám hodně rozsvíceno. To jsou věci, které pomáhají.

Dopujete se občas také sladkým?

Tak taky občas. Musím říct, že poslední dny jsem zaznamenala, že mám na sladké chuť, jenže jsem zjistila, že doma nic nemám, tak jsem pak večer naštvaná, že jsem si nic nepořídila.

Klára Issová na křestu kalendáře PROMĚNY 2014 NADACE ARCHA CHANTAL
Autor: Nadace Archa Chantal
Když si nic nekoupíte, alespoň to pak nemusíte vycvičit…..

To nemusím. Ale já se obecně vyhýbám cukrům a kupuju si sladké bez cukru, což je trošku složitější. Ani nesladím cukrem, používám stévii, medem nebo různými sirupy.

Dodržujete nějakou zdravou výživu?

Přesně tak. Jednak cukr nedělá dobře mému organismu, který je po tom cukru překyselený, kdo se věnuje zdravé výživě tak asi ví. Snažím se spíš jíst hodně luštěnin, vyhýbám se masu, i když nejsem striktní vegetarián, jím potraviny bez éček a bio a vlastně si ten jídelníček skládám sama. Nedávno jsem se chtěla přihlásit na kurz vaření pěti elementů, což je vlastně vaření, které také pomáhá proti těm podzimním depresím. Těmhle věcem se věnuji, vyzkoušela jsem si to sama na sobě a vím, že to funguje.

Video se připravuje ...