Která jídla jste měl nejraději jako malý kluk a kdo je u vás doma vařil?
Já jsem nejradši jedl škubánky a vařila je prababička, která s námi bydlela na vejminku. Seděla se mnou v kuchyni, já jsem jedl škubánky, pil vodu se šťávou, za oknem se stmívalo a prababička mi vyprávěla o tom, kdo všechno z jejích známých za poslední týden stihl umřít. Díky tomu jsem pak hodně ve škole maloval hrobečky a havrany.
Jak se vaše chutě změnily v dospělosti? Po čem nejraději sáhnete v ledničce?
Já v ledničce většinou nic nemám, tak nesahám po ničem. Ale když už tam něco mám, tak rajčata a mrkev, abych žil zdravě. Na těch rajčatech se pak udělá plíseň a na té mrkvi vyraší takové větvičky, že se z té mrkve stane stromeček a nedají se pak jíst.
Vaříte si sám, anebo si raději zajdete do hospůdky, a která je vaše nejoblíbenější?
Jak by vypadalo vaše ideální sváteční menu?
Asi bych šel na sekanou do řeznictví U Supa a pak bych si dal kávovej rum. Kávovej rum je největší novinka, co jsem objevil za poslední rok. Je to o něco slabší než normální rum s plachetnicí, má to asi 33 procent a má lahodnou kávovou příchuť. Je to tak dobré, že kdybych mohl, tak by ho pil celý den a vůbec nic jiného bych nedělal. Bohužel to nejde, protože musím žít zdravě, takže jím plesnivá rajčata, mrkev s větvičkami a odnaučuju se kreslit hrobečky.
Působíte plachým dojmem. Jak se z absolventa knihovnické školy stane komik?
Co nebo kdo vás vždycky bezpečně rozesměje?
Četník ze Saint Tropez, Četník a četnice, Četník se žení, Četník a mimozemšťan a Mikulášovy patálie.
Kromě divadelní práce vás proslavila vtipná série televizních reklamních spotů, chystá se nějaké další pokračování a prozradíte, o čem bude?
Kde vás můžou vaši fanoušci v nejbližší době vidět?
Vystupuju někde skoro každý večer, tak ať se podívají na moje stránky www.lukaspavlasek.cz do sekce představení a přijdou, až budu někde blízko. Rád je uvidím. Můžeme si pak dát nějaká rajčata.